Latest News

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2022

Παρακολουθήσεις: Στην Ελλάδα έρχεται η επιτροπή PEGA του Ευρωκοινοβουλίου

Στις αρχές Νοεμβρίου θα έρθει στην Ελλάδα η Εξεταστική Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (PEGA) για την υπόθεση... των παρακολουθήσεων.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες της ανταποκρίτριας της ΕφΣυν στις Βρυξέλλες, Μαρίας Ψαρά η αρμόδια υποεπιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις παρακολουθήσεις και τα παράνομα κατασκοπευτικά λογισμικά τύπου θα επισκεφθεί τη χώρας μας την εβδομάδα που ξεκινάει στις 31 Οκτωβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για την επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου στη συνεδρίαση της οποίας στις 8 Σεπτεμβρίου έγινε ακρόαση των δημοσιογράφων Θάνου Κουκάκη, Σταύρου Μαλιχούδη και Ελίζας Τριανταφύλλου για την υπόθεση των παρακολουθήσεων στην Ελλάδα.

Στο πρώτο μέρος της ακρόασης, οι ευρωβουλευτές άκουσαν μαρτυρίες από Έλληνες δημοσιογράφους οι οποίοι είτε έχουν στοχοποιηθεί με κατασκοπευτικό λογισμικό, είτε έχουν διερευνήσει υποθέσεις παρακολούθησης. 

Ο Θανάσης Κουκάκης και ο Σταύρος Μαλιχούδης υποστήριξαν ότι η δημοσιογραφική τους δουλειά οδήγησε στη στοχοποίησή τους. Η Ελίζα Τριανταφύλλου μίλησε για το ερευνητικό της έργο σχετικά με τη χρήση κατασκοπευτικών λογισμικών στην Ελλάδα.