Latest News

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022

Live η συνέντευξη Τύπου του Αλέξη Τσίπρα από τη ΔΕΘ

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα η συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί ο Αλέξης Τσίπρας από...τη ΔΕΘ. 


Η καθιερωμένη συνέντευξη τύπου του Αλέξη Τσίπρα στην 86η ΔΕΘ ξεκίνησε με αναφορά στη συμπλήρωση εννέα ετών από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Η πρώτη ερώτηση που δέχτηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν για το κατά πόσο το είναι κοστολογημένο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, που γνωστοποίησε στην ομιλία του Σαββάτου.

«Κατηγορούν εμάς ότι θα χρεωκοπήσουμε τη χώρα, όσοι την οδήγησαν στη χρεοκοπία. Το πρόγραμμά μας είναι απολύτως κοστολογημένο. Αγγίζει τα 5,6 δισ. ευρώ, κοστολογημένα ένα προς ένα», ανέφερε.

Στη χθεσινή του ομιλία από το βήμα της ΔΕΘ, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρουσίασε το κυβερνητικό πρόγραμμα του κόμματός του, παρουσιάζοντας τις έξι προτεραιότητές του. 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε σε επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ, αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα και του ΦΠΑ στα τρόφιμα μεταξύ άλλων. 

Ακόμη, μίλησε για νομική κατοχύρωση του όρου γυναικοκτονία και του γάμου για όλα τα πρόσωπα. Το πρόγραμμα που παρουσίασε ο κ. Τσίπρας μεταξύ άλλων προβλέπει επιστροφή των αναδρομικών σε συνταξιούχους, επαναφορά της 13ης σύνταξης, αύξηση του αφορολόγητου στα 10.000 ευρώ, κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και αναμόρφωση του επιδόματος παιδιού.