Latest News

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2022

Προκαλεί ξανά η Τουρκία - Βολές κατά της ΕΕ: Κακομαθαίνετε την Ελλάδα

 Την οργή της για την ευρωπαϊκή στήριξη στην Ελλάδα εξέφρασε η Τουρκία μέσω... ανακοίνωσης του υπουργείου Εξωτερικών.

Το ΥΠΕΞ της Τουρκίας τονίζει ότι η ΕΕ «κακομαθαίνει» την Ελλάδα και υποστηρίζει την επιδίωξή της για μαξιμαλιστικά αιτήματα.

«Οι δηλώσεις του Υπουργείου Εξωτερικών της Τσεχίας με την ιδιότητα του Προέδρου της θητείας της ΕΕ και ορισμένων άλλων θεσμικών οργάνων της ΕΕ σχετικά με τη χώρα μας, δεν έχουν κανένα νόημα και αξία για εμάς», αναφέρει το τουρκικό ΥΠΕΞ.

«Η αδιαμφισβήτητη υποστήριξη της ΕΕ προς την Ελλάδα στις διαφορές στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο για λόγους αλληλεγγύης είναι αντίθετη τόσο στο κεκτημένο της ΕΕ όσο και στο διεθνές δίκαιο. 

Αυτή η στάση, που κακομαθαίνει  την Ελλάδα, ενθαρρύνει τη μη λύση, όχι τη λύση, και υποστηρίζει την επιδίωξη της Ελλάδας για μαξιμαλιστικά αιτήματα. 

Είναι αξιοσημείωτο όσοι έκαναν αυτές τις δηλώσεις αγνοούν τις παραβιάσεις, τις παρενοχλήσεις και τις απειλές, τις προκλητικές ενέργειες της Ελλάδας κατά της χώρας μας και μένουν αδιάφοροι για τις πράξεις και τις πρακτικές που αντιβαίνουν στο διεθνές δίκαιο», είπε ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ.

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Εξωτερικών της Τσεχίας χαρακτήρισε απαράδεκτες τις απειλές του Ερντογάν. «Ένας από τους στόχους της τσεχικής προεδρίας είναι η προώθηση του διαλόγου ΕΕ-Τουρκίας. Οι απαράδεκτες απειλές εναντίον χωρών μελών της ΕΕ, όπως εκείνες προς την Ελλάδα στην πρόσφατη ομιλία του προέδρου Ερντογάν, είναι εξαιρετικά μη βοηθητικές από αυτή την άποψη», ανέφερε σε ανάρτηση.