Δεν έχουν τέλος οι διαξιφισμοί μεταξύ του νυν συνηγόρου της Ρούλας Πισπιρίγκου που είναι προφυλακισμένη για την υπόθεση με το θάνατο των τριπωμν παιδιών της στην Πάτρα και του ιατροδικαστή... Γρηγόρη Λέων.
Ο νυν συνήγορός της Πισπιρίγκου Αλέξης Κούγιας, αναφερόμενος στις δηλώσεις που έκανε ο ιατροδικαστής ανέφερε, μεταξύ άλλων τα εξής:
«Ιδιώτης ιατροδικαστής σήμερα πρωί πρωί, από τα ξημερώματα και την αρχή της νέας εβδομάδας, για να συντηρηθεί στην επικαιρότητα η δικαστική τραγωδία της κας Σωτηρίας Πισπιρίγκου ισχυρίστηκε ψευδώς ότι δήθεν αυτή η επανεξέταση είναι ισχυρότερη από τις δύο πραγματικές ιατροδικαστικές εξετάσεις των πραγματικών και ανιδιοτελών ιατροδικαστών, γιατί δήθεν έχει λάβει υπόψιν και νέα στοιχεία, δημιουργώντας μία προκατάληψη της κοινής γνώμης εις βάρος της κας κατηγορουμένης».
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «η μόνη απάντηση σε αυτές τις παράνομες συμπεριφορές θα είναι η έκδοση απαντητικών ανακοινώσεων, χωρίς καμία τηλεοπτική εμφάνιση και κατάθεση μηνύσεων και αγωγών σε όλους όσους παρανομούν, είτε είναι ιατροδικαστές, είτε είναι παθολογοανατόμοι, είτε είναι δικηγόροι, είτε είναι δημοσιογράφοι».
«Άμεσα θα ζητήσω τη συνδρομή του πανελλήνιου ιατρικού συλλόγου και του ιατρικού συλλόγου Αθηνών, ώστε αυτή η παρανομία που θίγει τη δημοκρατία και την ορθή απονομή της δικαιοσύνης να σταματήσει», συμπλήρωσε.
Λέων: Σε τέτοιου είδους εγκλήματα, οι ιατροδικαστές είναι εκείνοι που δίνουν τις απαντήσεις
Νωρίτερα, καλεσμένος στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί» ήταν ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, μιλώντας για την υπόθεση της δολοφονίας των τριών κοριτσιών στην Πάτρα, στον απόηχο της ανακοίνωσης του νέου συνηγόρου της προφυλακισμένης για τις τρεις παιδοκτονίες, Ρούλας Πισπιρίγκου.
Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, απαντώντας σε όσα υποστήριξε ο Αλέξης Κούγιας, τόνισε πως σε τέτοιου είδους εγκλήματα, οι ιατροδικαστές είναι εκείνοι που δίνουν τις λύσεις και τις απαντήσεις, επαναλαμβάνοντας πως «είναι επιστημονικά άρτιο το πόρισμα των ιατροδικαστών» και σημειώνοντας πως στην εν λόγω υπόθεση υπήρξε μια διαδικασία ουσιαστικά με κοινά πορίσματα.
«Έχουμε ένα αρχικό πόρισμα που εμπλουτίζεται και οι αρχικοί ιατροδικαστές έχουν μια μικρή μετακίνηση και συγκλίνουν με την άποψη της επανεκτίμησης. Δεν έχουμε άλλα στοιχεία, τα στοιχεία παραμένουν ίδια.
Οι πρώτοι ιατροδικαστές τα εξέτασαν με τα δεδομένα που είχαν εκείνη την στιγμή, στην πορεία έχουμε διαφορετικά στοιχεία», είπε ο κ. Λέων, τονίζοντας ωστόσο πως η κατάληξη της διερεύνησης των περιστατικών είναι κοινή και επομένως δεν προκύπτει κάποιο «επιστημονικό κενό», που θα μπορούσε ίσως να αξιοποιηθεί από κάποιους.