Στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο κλήθηκε να καταθέσει σήμερα ο δημοσιογράφος, Τάσος Τέλλογλου σχετικά με την υπόθεση παρακολουθήσεων από την ...Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ).
«Δεν έχω κάνει καταγγελία [για παρακολούθηση Μητσοτάκη από αυτό το κακόβουλο λογισμικό]. Είπα ότι υπήρχαν ενδείξεις εκείνη την εποχή ότι τα τηλέφωνά του δεν ήταν ασφαλή, όπως ενδείξεις υπήρχαν και από το ΚΚΕ το 2017. Οι ελληνικές υπηρεσίες προσπαθούν να αγοράσουν αυτά τα λογισμικά από το 2013 και το 2015 έγινε μεγάλη διαρροή στο WikiLeaks της ιταλικής εταιρείας Hacking Team, που αφορούσε όλες τις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης από τo 2013 ως τo 2015. Άρα μιλάμε για κάτι που δεν είναι σημερινό», σημείωσε ο δημοσιογράφος.
«Οι ελληνικές υπηρεσίες έχει αποδειχθεί ότι προσπαθούν να αγοράσουν αυτά τα λογισμικά από το 2013. Δεν ξέρω γιατί δεν αγοράστηκαν. Υπήρχαν καταγγελίες για την ασφάλεια των τηλεπικοινωνιών το 2017 και το 2018 που δεν αφορούν μόνο τον κ. Μητσοτάκη αλλά και το ΚΚΕ που έκανε επίσημη καταγγελία. Γι’ αυτές τις καταγγελίες δεν υπάρχει κάποιο αποτέλεσμα όσο υπάρχει ο νόμος του 2021, ο οποίος έχει και αναδρομική ισχύ [...] Δεν ήταν από την αρχή επιλογή να αγοραστεί το Predator αλλά το Pegasus», τόνισε σε άλλο σημείο.
Για τις υποκλοπές που πραγματοποιήθηκαν σε βάρος του δημοσιογράφου, Θανάση Κουκάκη και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, ο Τάσος Τέλογλου μίλησε για «συνδυασμό νόμιμης συνακρόασης και εισαγωγής παράνομου λογισμικού».
«Στον Ανδρουλάκη όταν δεν πάτησε το link υπήρξε η νόμιμη συνακρόαση. Στον Κουκάκη που πάτησε το link, σταμάτησε η συνακρόαση όταν έκανε καταγγελία για τη νόμιμη επισύνδεση και σταμάτησε παρακολούθηση του», τόνισε.
Παράλληλα, επιβεβαίωσε ότι του ζητήθηκε από τον Εισαγγελέα να κατονομάσει συγκεκριμένα πρόσωπα.
«Ονόματα προκύπτουν από τις εταιρείες, καθώς είναι γνωστό ποιοι τις εκπροσωπούν στην Ελλάδα, όπως είναι γνωστό ότι μεταξύ των κυπριακών εταιρειών που παίζουν ρόλο στην προμήθεια της ελληνικής αστυνομίας, όπως η Intellexa, υπάρχουν σχέσεις των μετόχων».