Latest News

Τρίτη 12 Ιουλίου 2022

Πυροβολισμοί στο ΑΠΘ: Ξεκαθάρισμα λογαριασμών βλέπουν οι αρχές – Ελεύθεροι οι οκτώ προσαχθέντες

 Ξεκαθάρισμα λογαριασμών «βλέπει» η Αστυνομία ως το πιο πιθανό σενάριο πίσω από το αιματηρό επεισόδιο με τους πυροβολισμούς... το βράδυ της Δευτέρας (11/7), στην πλατεία Χημείου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. 

Από την συμπλοκή τραυματίστηκε ένας 23χρονος, ο οποίος σύμφωνα με τις αρχές είναι σεσημασμένος για ληστείες και ναρκωτικά.

Υποβλήθηκε σε χειρουργείο στο Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» όπου έφτασε με τραύματα στα πόδια από πυροβόλο όπλο και συνεχίζει να νοσηλεύεται.

Παράλληλα, η αστυνομία προχώρησε σε οκτώ προσαγωγές μετά το επεισόδιο. Τα πέντε βρίσκονταν μέσα σε ένα όχημα και τα τρία εντοπίστηκαν στην ευρύτερη περιοχή του ΑΠΘ.

Από την πρώτη στιγμή που οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έφτασαν στο σημείο, ξεκίνησαν άμεσα έρευνες για τον εντοπισμό των εμπλεκομένων.

Αξιοποιώντας πληροφορίες για την μάρκα του αυτοκινήτου που φέρεται να διέφυγαν κάποια από τα άτομα και γνωρίζοντας τον αριθμό πινακίδας, άντρες της ΟΠΚΕ και της Άμεσης Δράσης, κατάφεραν να ακινητοποιήσουν το όχημα επί της οδού Αγίου Δημητρίου, να βγάλουν έξω τα συνολικά πέντε άτομα που επέβαιναν και να τους περάσουν χειροπέδες

Οι αρχές εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, ενώ κάνουν λόγο για ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

Πώς έπεσαν οι πυροβολισμοί

Όπως δήλωσε ο πρύτανης του Αριστοτελείου, Νίκος Παπαϊωάννου, ο οποίος μετέβη στο σημείο, η συμπλοκή σημειώθηκε στην είσοδο του ΑΠΘ προς την Πλατεία Χημείου.

Τα άτομα που συμμετείχαν στο επεισόδιο επιχείρησαν να εισέλθουν με αυτοκίνητο στο campus και να παραβιάσουν την κεντρική μπάρα ελέγχου της εισόδου στον κεντρικό δρόμο της πανεπιστημιούπολης από την Εγνατία μέχρι την Αγίου Δημητρίου.Όμως, η ιδιωτική υπηρεσία ασφάλειας του ΑΠΘ τους απέτρεψε.

Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες στη συμπλοκή εισήλθαν μέσω μικρής πόρτας εισόδου του πανεπιστημίου επί της οδού Εθνικής Αμύνης, η οποία παραμένει ανοιχτή, καθώς βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς».

Τότε, ένας εκ των δραστών πυροβόλησε τουλάχιστον εφτά φορές καθώς στην περιοχή βρέθηκαν τουλάχιστον 7 κάλυκες, σύμφωνα με τις πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού Open.

Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο, είδαν κηλίδες από αίμα, όχι όμως κάποιον τραυματισμένο.

Όπως είπε ο ίδιος ο τραυματίας, μεταφέρθηκε λίγα μέρα μακριά, ακριβώς απέναντι από την πλατεία Χημείου όπου βρίσκεται το νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς».

Δύο άτομα τον μετέφεραν απέναντι από τον δρόμο για να φτάσουν στην είσοδο του νοσοκομείου, όπου τον παρέλαβαν οι γιατροί.