Latest News

Κυριακή 10 Ιουλίου 2022

Θρίλερ στη Χαλκιδική: Αγωνία για τους δύο νέους που παρασύρθηκαν από τα ρεύματα - «Βούτηξαν σε σημείο που απαγορεύεται να κολυμπήσεις»

Χωρίς αποτέλεσμα συνεχίζονται, μέχρι στιγμής, οι έρευνες για τον εντοπισμό των δύο λουόμενων από τη Βόρεια Μακεδονία που αγνοούνται στην παραλία Ποσείδι της Χαλκιδικής... από το μεσημέρι του Σαββάτου.

Από τους τρεις φίλους που θέλησαν να γιορτάσουν τα γενέθλια του ενός, ταξιδεύοντας στη Χαλκιδική και βουτώντας στη γνωστή παραλία, παρά τους ισχυρούς ανέμους και τα κύματα, ο ένας βρέθηκε από σέρφερ και διασώθηκε από το Λιμενικό. 

Οι άλλοι δύο, ωστόσο, ηλικίας 29 και 30 ετών, παρασύρθηκαν από τα ισχυρά ρεύματα και σταδιακά χάθηκαν από το οπτικό πεδίο όσων βρίσκονταν στην παραλία. 

Για τον εντοπισμό τους είχε ξεκινήσει χθες επιχείρηση από σκάφος του Λιμενικού Σώματος, ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, ψαροκάικο και εθελοντές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης. 

Ωστόσο, τις προσπάθειες εντοπισμού δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι. «Οι συνθήκες είναι άσχημες καθώς στην περιοχή πνέουν άνεμοι 6 και πλέον μποφόρ» ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΦΕΜΥΚ (Σύλλογος Φίλων Εθελοντών Μονάδων Υγείας Κασσάνδρας), Θεμελής Ιερισσιώτης που μετέχει στις έρευνες που πραγματοποιούνται.

«Βούτηξαν σε σημείο που απαγορεύεται να κολυμπήσεις. Έχει θαλάσσια ρεύματα και φυσούσε προς τα μέσα», είπε μεταξύ άλλων στην τοπική ιστοσελίδα Thestival.gr η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά. «Ακόμη και οι ντόπιοι αποφεύγουν να κολυμπούν επειδή γνωρίζουν την επικινδυνότητά του, ενώ πολλοί τουρίστες πηγαίνουν», είπε χαρακτηριστικά.

Προβλήματα σε Σκύρο, Κρήτη, Θάσο

Σημαντικές ζημιές από τις καταιγίδες και τις χαλαζοπτώσεις σημειώθηκαν σε Σκύρο, Κρήτη και Θεσσαλία. 

Τα καιρικά φαινόμενα έπληξαν με μεγάλη ένταση και διάρκεια τη Σκύρο, προκαλώντας πλημμμυρικά επεισόδια σε πολλά σημεία του νησιού και τη διακοπή της κυκλοφορίας σε πολλά τμήματα του οδικού δικτύου.

Ο δήμαρχος Σκύρου Νίκος Μαυρίκος έχει ήδη αποστείλει αίτημα προς την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για την κήρυξη του Δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.