Latest News

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2022

Χαλκιδική: Η μπάλα που έχασαν πριν από 10 μέρες δύο παιδάκια στη Λήμνο, έσωσε τον 30χρονο Ιβάν

 Θυμίζει την ταινία «Ναυαγός» όπου ο Τομ Χανκς κρατήθηκε, τουλάχιστον ψυχολογικά, στη ζωή κι εκείνος από ...μία μπάλα. 

Μια μπάλα ήταν αυτό που βοήθησε τον 30χρονο Ιβάν να επιβιώσει μετά από 18 και πλέον ώρες στη θάλασσα εν μέσω ισχυρών ανέμων. 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του voria.gr, η μπάλα αυτή έχει τη δική της ιστορία. Ανήκε σε δύο πιτσιρίκια, τον Θάνο και τον Τρύφωνα, 6 και 11 χρόνων αντιστοίχως που βρίσκονταν σε διακοπές με τους γονείς τους στη Λήμνο. 

Η οικογένεια από τη Θεσσαλονίκη είχε πάει για μπάνιο στην παραλία Εβγάτη στις 30 Ιουνίου. Καθώς τα παιδιά έπαιζαν, τη μπάλα πήραν τα κύματα και τα θαλάσσια ρεύματα τη μετέφεραν χιλιόμετρα μακριά, κάτω από το πρώτο «πόδι» της Χαλκιδικής όπου έγινε η σανίδα σωτηρίας για τον τότε αγνοούμενο Ιβάν. 

Η μητέρα είδε τη φωτογραφία στο θεσσαλονικιώτικο σάιτ και αναγνώρισε τη μπάλα των παιδιών της. 

Χαλκιδική: Η μπάλα που έχασαν πριν από 10 μέρες δύο παιδάκια στη Λήμνο, έσωσε τον 30χρονο Ιβάν
 Από τη δυτική παραλία της Λήμνου, η μπάλα κατέληξε κάτω από το πρώτο «πόδι» της Χαλκιδικής 

Ο Ιβάν είχε γενέθλια και ταξίδεψε από τη Βόρεια Μακεδονία με τους δύο φίλους του στο Ποσείδι για να γιορτάσουν. Κολυμπώντας στη διάσημη παραλία Μύτη, οι τρεις τους παρασύρθηκαν από τα πανίσχυρα ρεύματα. Ο πρώτος της παρέας εντοπίστηκε και διασώθηκε λίγο μετά, με τον Ιβάν να ακολουθεί την επόμενη μέρα μετά από περιπέτεια σχεδόν 20 ωρών. 

Ο τρίτος της παρέας, ο 28χρονος ακόμη αγνοούμενος, φέρεται να είναι άπειρος κολυμβητής. Οι έρευνες για τον εντοπισμό του συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα. 

Τα πολύ δυνατά θαλάσσια ρεύματα, σε συνδυασμό με τις μετεωρολογικές συνθήκες, ανοίγουν πάρα πολύ το πεδίο των ερευνών και αυτό αποδεικνύεται και από το πού εντοπίστηκε ο δεύτερος της παρέας των τουριστών ο οποίος διασώθηκε, εξήγησε στο ΑΠΕ ο υπεύθυνος επιχειρήσεων της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.