Latest News

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022

ΣΥΡΙΖΑ: Η ακρίβεια και οι ακριβώς απέναντι

 Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί να καβαλήσει το κύμα της ακρίβειας και να πείσει τους Eλληνες να ξεχάσουν την καταστροφική του διακυβέρνηση υποσχόμενος τα πάντα ...προς όλους. 


Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ήλπιζε ότι με μία συνέντευξη στο διαδικτυακό newsbomb.gr, όπου εμφανίζεται βέβαιος για τη νίκη του στις επόμενες εκλογές και ανησυχεί μόνο για το τι θα παραλάβει, και με μία ακόμα έκρηξη λαϊκισμού και εκμετάλλευσης της δοκιμασίας που περνάμε όλοι θα κατάφερνε να στρέψει το φακό της επικαιρότητας από το εσωτερικό του κόμματός του και την τραγική κωμωδία με τα… χταπόδια, πάνω του. Δεν τα κατάφερε.

Καρανίκας κατά «Αυγής»

Ο πρώην σύμβουλός του, Νίκος Καρανίκας, ο οποίος ως «θύμα» των σχεδίων της Κουμουνδούρου δεν κατάφερε να εκλεγεί στην Κεντρική Επιτροπή, τράβηξε όλα τα φώτα πάνω του παίρνοντας θέση υπέρ του Παύλου Πολάκη και κατά της «Αυγής» στο μείζον ζήτημα που έχει προκύψει με τα δικαιώματα των… χταποδιών.

«Λάθος για την Αριστερά. Σωστό για τον ανήθικο φιλελευθερισμό. Μέσα στα δημοκρατικά εκλεγμένα όργανα του κόμματος, τα μέλη έχουν δικαίωμα να πούνε την οποιαδήποτε άποψή τους και να ασκήσουν την κριτική τους για οτιδήποτε. Οι απόψεις που εκφράζονται αποκλειστικά στα όργανα αντιμετωπίζονται μέσα στο κόμμα δημοκρατικά και όχι δημόσια στην “Αυγή”, την εφημερίδα του κόμματος, με κουτσομπολιά που σκοπό έχουν τη δολοφονία χαρακτήρων και τη συκοφάντηση ανθρώπων. Μια οποιαδήποτε εφημερίδα μπορεί να γράφει ό,τι θέλει και η κριτική είναι αναπόφευκτη, αλλά μια αριστερή εφημερίδα, και συγκεκριμένα η “Αυγή” δεν επιτρέπεται να δημοσιεύει τις τοποθετήσεις των συντρόφων, και μάλιστα με απώτερο σκοπό την επίθεση στον σύντροφο. Απαράδεκτο. Αντικομματικό και, προπάντων, αντισυντροφικό. Μεγάλο λάθος. Σίγουρα δεν θα ξαναγίνει, καθώς έχουμε μια νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της Ν.Δ. να νικήσουμε και όχι να την πριμοδοτήσουμε με επιθέσεις σε συντρόφους. Αυτά τα φιλελέδικα δημοσιογραφικά κόλπα δεν είναι αριστερά και προκρίνουν το κουτσομπολιό, τη συκοφάντηση, τη χυδαιότητα, τη δεξιά κουλτούρα, παρασύροντας, δυστυχώς, στην ποταπότητα και άλλα μέλη, που έτρεξαν να υπερασπιστούν το φιλελέδικο δικαίωμα της ελεύθερης δήθεν δημοσιογραφίας, κάνοντας φτηνιάρικο χιούμορ που ταιριάζει μόνο στο χαρακτήρα τους. Κατάντια. Aμεσα να παρθούν μέτρα ώστε να μη το ξαναζήσουμε. Η Eπιτροπή Δεοντολογίας να λειτουργήσει άμεσα, χαρακτηρίζοντας το δημοσίευμα της “Αυγής” ύβρη προς το κομματικό στέλεχος -τον Παύλο Πολάκη-, αλλά και το ίδιο το κόμμα. Να γίνει άμεσα, πριν καταλήξει η εφημερίδα “Αυγή” ένα δημοσιογραφικό σκουπίδι που συκοφαντεί συντρόφους και υπηρετεί χταπόδια».

Η σφοδρή και απροκάλυπτη επίθεση κατά του διδύμου της «Αυγής», Αγγελου Τσέκερη και Πέτρου Κατσάκου, από τον Νίκο Καρανίκα προκάλεσε νέα εσωστρέφεια στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ήδη στελέχη του στενού περιβάλλοντος του κ. Τσίπρα φέρονται να έχουν επικοινωνήσει με την κομματική εφημερίδα, ώστε να μη δώσει συνέχεια.

Ανοιχτή επιστολή

Την ίδια στιγμή, οι επιλογές του κ. Τσίπρα προκαλούν ακόμα κραδασμούς και σίγουρα η απογοήτευση στην πλευρά των στελεχών του ΠΑΣΟΚ που πέρασαν στον ΣΥΡΙΖΑ είναι μεγάλη. Αυτή την απογοήτευση εκφράζει με ανοικτή επιστολή προς τον Αλέξη Τσίπρα ο Χρήστος Οικονόμου, πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.

Στην επιστολή του, ανάμεσα σε άλλα, ο κ. Οικονόμου αναφέρει προς τον κ. Τσίπρα: «Σε στηρίξαμε ειλικρινά και χωρίς καμιά απαίτηση για ανταλλάγματα, υπό την ιδιότητά μας και μόνο ως προοδευτικοί και αριστεροί πολίτες, αντιμετωπίσαμε την καθαρή αντίδραση των στελεχών του παλιού ΣΥΡΙΖΑ του 3%, που έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους να μην προχωρήσει η διεύρυνση του κόμματος, αλλά κάνεις ένα πελώριο άλμα προς τα πίσω! Πιο υποτιμητική μεταχείριση στους πολίτες που σε εμπιστεύτηκαν ως αυθεντικό εκπρόσωπο της αδήριτης επιθυμίας τους να αλλάξουν πλέον όλα στο κόμμα του 3% δύσκολα θα μπορούσε κανένας να διανοηθεί. Και πιο πανηγυρική διάψευση ελπίδων για μια δημιουργική και απαλλαγμένη από τα βαρίδια του παρελθόντος ελληνική Αριστερά, για να πάει μπροστά ο τόπος, επίσης πολύ δύσκολα θα βρει κανένας στην πολιτική ιστορία μας».

Δεν κοιμάται τώρα πια τα βράδια…

Ο Αλέξης Τσίπρας πήγε στη Λέσβο, επισκέφθηκε -όπως αναμενόταν- ένα πρατήριο βενζίνης, συνομίλησε με κόσμο, κανείς δεν ξέρει αν αυτή τη φορά έβαλε και δικούς του κλακαδόρους, όπως είχε κάνει στην Κρήτη, για να του περιγράψει την «καταστροφή». Διαπίστωσε, όπως είπε, θλίψη και απόγνωση, ζήτησε πρόσθετα μέτρα και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν στηρίζει ούτε επιχειρήσεις ούτε μικρομεσαίους ούτε εργαζομένους ούτε κανέναν.

Νωρίτερα, σε συνέντευξη που έδωσε στην Ολγα Τρέμη στο newsbomb.gr, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι είναι απολύτως βέβαιος ότι θα κερδίσει τις εκλογές και για το μόνο που δεν είναι βέβαιος, και γι’ αυτό δεν κοιμάται τα βράδια, επειδή ανησυχεί, είναι για το τι θα παραλάβει. Κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι ακολουθεί Ι.Χ. εξωτερική πολιτική, κατήγγειλε την κυβέρνηση για τα πάντα. Κυρίως, όμως, γνωρίζοντας πως ούτε ο ίδιος ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να συγκεντρώσουν το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης, αφιέρωσε πολύ χρόνο στα εσωτερικά του κόμματός του και στην επίθεση προς τον Νίκο Ανδρουλάκη και το ΠΑΣΟΚ.

Στα εσωτερικά, «γείωσε» τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, τον οποίο όχι μόνο δεν έβαλε στο Εκτελεστικό Γραφείο, αλλά τον υποβάθμισε ειρωνικά σε «πολύ χρήσιμο συνεργάτη, ανεξάρτητα από το εάν ανήκει ή θα θελήσει να ανήκει σε μειοψηφίες, πλειοψηφίες, στο Κέντρο, στην Αριστερά, στη Δεξιά του κόμματος, δεν με απασχολεί».