Latest News

Σάββατο 25 Ιουνίου 2022

Θύμιος Μπουγάς: «Από τότε που βγήκε η συγγνώμη, χάθηκε το φιλότιμο»

 Ένα μεγάλο ευχαριστώ θέλησε να πει  ο Θύμιος Μπουγάς, που κατάφερε να ευαισθητοποιήσει όλη τη χώρα και να γίνει σύμβολο κατά του bullying, όταν δέχθηκε φρικτή επίθεση από ομάδα νεαρών έξω από το ...σπίτι του.

Ο άνθρωπος, ο οποίος κρυβόταν στον Πύργο μετά το ακραίο μπούλινγκ που υπέστη, ευχαρίστησε όλους όσους ενδιαφέρθηκαν γι’ αυτόν και θέλουν να τον βοηθήσουν. 

Στην ερώτηση «εάν συναντήσεις εκεί στον Πύργο, αυτά τα παιδιά που σου φέρθηκαν με τον τρόπο που είδαμε, άγριο τρόπο, τι θα ήθελες να τους πεις μετά από αυτή την περιπέτεια; Είναι νέα παιδιά, κάποια ζητούν συγγνώμη κάποια άλλα όχι. Τι θα έλεγες;», απάντησε: «Από τότε που βγήκε η συγγνώμη χάθηκε το φιλότιμο».

Τι είπε ο Δήμαρχος Πύργου

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος, μίλησε για τη θετική ανταπόκριση του κόσμου στην περιπέτεια του Θύμιου και για την άμεση κινητοποίηση των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου.

Του βρήκαν σπίτι να μένει με χαμηλό ενοίκιο, εστιατόριο της περιοχής ανέλαβε δωρεάν τη σίτισή του, του έβγαλαν αστυνομική ταυτότητα και ΑΦΜ. Εγκρίθηκε ένα σημαντικό κονδύλι από το δημοτικό συμβούλιο για οικονομική βοήθεια και έχει ξεκινήσει η διαδικασία για να περάσει από επιτροπές για να λάβει τα επιδόματα που δικαιούται.

Παράλληλα, το επιστημονικό φόρουμ «Στο επίκεντρο ο άνθρωπος» έχει συγκεντρώσει γιατρούς, νοσηλευτικά ιδρύματα και ιδιώτες που εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους για να βοηθήσουν τον Θύμιο να σταθεί και πάλι στα πόδια του και να αποκατασταθούν η υγεία και η εικόνα του, που υπέστησαν σοβαρή ζημιά μετά από το ατύχημα που είχε.