Latest News

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2022

Τίμησαν τον αγωνιστή Σωτήρη Αλεξόπουλο στον Πειραιά [ΕΙΚΟΝΕΣ]

 
Τιμήθηκε ο
αγωνιστής των κινημάτων του Πειραιά Σωτήρης Αλεξόπουλος από συναγωνιστές και φίλους του στην... παραλία Φρεαττύδας.

Σε μια ατμόσφαιρα φορτισμένη από συγκίνηση και μνήμες ,διακόσιοι πενήντα συνοδοιπόροι του Σωτήρη Αλεξόπουλου από διαφορετικά κινήματα ξανάπιασαν το νήμα που τους ενώνει με τον ξεχωριστό αυτόν αγωνιστή.

Μια ευρύτατη εκπροσώπηση από ανθρώπους όλων των κινημάτων της πόλης του Πειραιά, από κινήματα για τους δημόσιους χώρους ,το αντιρατσιστικό κίνημα,την Αλληλεγγύη,την Παμπειραϊκή πρωτοβουλία προσφύγων και μεταναστών,το κίνημα ΟΧΙ λιμάνι στην Πειραϊκή και άλλα, παλιοί συναγωνιστές, συμμαθητές και φίλοι του ξεδίπλωσαν τα βιώματά τους μαζί του νιώθοντας την ευθύνη της παρακαταθήκης που άφησε.

Ενας χρόνος πέρασε τότε που ο Σωτήρης Αλεξόπουλος δεν βρίσκεται πια μαζί μας ως φυσική παρουσία, ενώ η απώλεια του γίνεται όλο και περισσότερο αισθητή .Ο Σωτήρης μας λείπει. Κάθε φορά που έχουμε μια επιτυχία λέμε ότι ο Σωτήρης χαίρεται μαζί μας τώρα, ενω άλλοτε όταν τα πράγματα φαίνονται κολλημένα και αδιέξοδα αναζητάμε την σθεναρή του παρουσία που έκανε δυνατά ακόμη κι όσα φαίνονταν ακατόρθωτα. Η μνήμη του γίνεται παντού αισθητή και κάθε θετική εξέλιξη του κινήματος φέρει την σφραγίδα της συμβολής του.
Μπροστάρης σε κάθε αγώνα του ανθρώπου για το δίκιο εξωθούσε τον εαυτό του στα δύσκολα, στα ακατόρθωτα,
Τον έτρεφε η αγάπη του για τον συνάνθρωπο ,το αίσθημα ευθύνης για τον κόσμο. Ο Σωτήρης Αλεξόπουλος θα ζεί πάντα μέσα στις ιδέες και στη δράση των ανθρώπων που αγωνίζονται για έναν καλύτερο κόσμο όπως θα ζεί μέσα στις καρδιές των χιλιάδων προσφύγων που φρόντισε ακούραστα χωρίς ποτέ να αναζητήσει το παραμικρό αντάλλαγμα.