Latest News

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2022

Ο Δήμος Πειραιά ασφυκτιά από το τσιμέντο - Εθελοντική δενδροφύτευση από κατοίκους στην Πειραϊκή


Ο Πειραιάς ασφυκτιά από το τσιμέντο και την έλλειψη ...

ελεύθερων χώρων.  

Μόλις 1,56 τ.μ. πρασίνου αντιστοιχούν κατά μέσο όρο στους πολίτες του Πειραιά, ποσοστό που φθάνει ακόμα και το 0,45 τετραγωνικό σε περιοχές όπως η Πειραϊκή, το Χατζηκυριάκειο και η Φρεαττύδα. 

Με αυτά τα δεδομένα, η ανάγκη για τη διάσωση και φύτευση όλων των ελεύθερων χώρων της πόλης είναι επιτακτική.

Εθελοντική δενδροφύτευση στην Α' κοινότητα Πειραιά οργανώνει το Παρατηρητήριο Πειραϊκής με το κίνημα ΟΧΙ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΪΚΗ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 5 Ιουνίου.

Ο Πειραιάς και ιδιαιτέρως η Α κοινότητα της Πειραϊκής Χερσονήσου βρίσκεται στην τελευταία θέση πρασίνου ανάμεσα στις Ευρωπαϊκές πόλεις.
Η δημοτική αρχή περιορίζει τη δράση της σε βοτάνισμα παρτεριών, ακρωτηριασμούς και υλοτομήσεις δέντρων, ενώ δεν έχει φυτευτεί ούτε ένα νέο δέντρο στην 3ετία προς αντικατάσταση των πλέον από 100 υλοτομηθέντων για ασήμαντη αφορμή.

Η τραγική έλλειψη πρασίνου, η έλλειψη δημόσιων χώρων σε συνδυασμό με τα σχέδια της κυβέρνησηςκαι της COSCO για μπάζωμα 150 στρεμμάτων θαλάσσιου χώρου απαιτούν άμεση δράση εκ μέρους των πολιτών του Πειραιά.



Το Παρατηρητήριο Πειραϊκής με τους Ενεργούς πολίτες της Α κοινότητας του κινήματος ΟΧΙ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΙΚΗ οργανώνουν συμβολική δενδροφύτευση την Παρασκευή 3 Ιουνίου σε δυο σημεία της περιοχής που επιλέχτηκαν με τα εξής κριτήρια:
1.Δρόμος στον οποίον δεν αντικαταστήθηκαν υλοτομηθέντα δέντρα
2. Δρόμος με την μεγαλύτερη ρύπανση από τα κρουαζιερόπλοια και προοπτική μέγιστης αύξησης κυκλοφορίας τουριστικών πούλμαν κατα 65% .



Καλούμε τους ενδιαφερόμενους στη συνάντηση μας στην γωνία Ακτής Θεμιστοκλέους με Ι.Μάνου στις 6,30 το απόγευμα. Οι δράσεις θα συνεχιστούν όλο το επόμενο διάστημα.