Latest News

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2022

Τουρκικά ΜΜΕ: Ελληνικές δυνάμεις άνοιξαν πυρ στα σύνορα και σκότωσαν μετανάστη – Διαψεύδει η Αθήνα


 
Διαψεύδει η Αθήνα πως οι ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ κατά Αφγανών μεταναστών, κοντά στα σύνορα της Αδριανούπολης, με αναφορές για έναν νεκρό από τους πυροβολισμούς... όπως υποστηρίζουν τα τουρκικά ΜΜΕ.

Όπως μετέδωσε πρώτο το τουρκικό πρακτορείο DHA, «το περιστατικό σημειώθηκε στο χωριό Alibey, κοντά στα σύνορα της Αδριανούπολης. Σύμφωνα με πληροφορίες, δυνάμεις ασφαλείας της ελληνικής πλευράς άνοιξαν πυρ εναντίον ομάδας μεταναστών από το Αφγανιστάν που ήθελαν να περάσουν παράνομα τα σύνορα. Ένα άτομο από την ομάδα των 8 ατόμων τραυματίστηκε σοβαρά. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε από τις ιατρικές μονάδες που μετέβησαν στην περιοχή, στο κρατικό νοσοκομείο Uzunköprü. Ο Αφγανός μετανάστης, του οποίου η κατάσταση της υγείας ήταν βαριά, δεν άντεξε και κατέληξε παρά την παρέμβαση των γιατρών. Για το περιστατικό έχει ξεκινήσει έρευνα».

Στη συνέχεια το δημοσίευμα το «σήκωσαν» όλα τα τουρκικά ΜΜΕ, στην προσπάθειά τους να δημιουργηθεί κλίμα, χωρίς να δίνουν περισσότερες πληροφορίες.

Από την πλευρά της, η ΕΛ.ΑΣ. και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη κάνουν λόγο για τουρκική προπαγάνδα, διαψεύδοντας το περιστατικό μετά από σχετική έρευνα στην οποία προχώρησαν, το οποίο, όπως λένε, «δεν προκύπτει από πουθενά».

Με ανάρτησή του στα social media ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, σημειώνει πως «η Τουρκία έχει βεβαρυμένο παρελθόν στην εργαλειοποίηση των παράτυπων μεταναστών. Ας εγκαταλείψει επιτέλους τα fake news για ελληνικούς πυροβολισμούς στον Έβρο».