Latest News

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022

Μήνυση ύψους 258 δισεκατομμυρίων κατά του Έλον Μασκ – Καταγγέλλεται για τον ρόλο του στην πορεία του Dogecoin

 


Μήνυση ύψους 258 δισεκατομμυρίων δολαρίων κατέθεσε επενδυτής του Dogecoin κατά του Έλον Μασκ, κατηγορώντας τον για χρήση του συστήματος πυραμίδας, που ...θεωρείται παράνομο σε πολλές χώρες, ώστε να στηρίξει το κρυπτονόμισμα

Στον φάκελο της υπόθεσης, που εξετάζεται από δικαστήριο του Μανχάταν, ο μηνυτής, Κιθ Τζόνσον, κατηγορεί τον Μασκ πως διαφήμισε το Dogecoin με αποτέλεσμα να αυξηθεί η τιμή του, μόνο για να πέσει στη συνέχεια.


«Οι εναγόμενοι γνώριζαν από το 2019 ότι το Dogecoin δεν είχε καμία αξία, αλλά προωθούσαν το Dogecoin για να επωφεληθούν από τις συναλλαγές του» αναφέρεται στη μηνυτήρια αναφορά. «Ο Μασκ χρησιμοποίησε τη θέση του, ως ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, για να χειραγωγήσει το σύστημα πυραμίδας Dogecoin για κέρδος, έκθεση και διασκέδαση».

Ο Τζόνσον ζητά αποζημίωση ύψους 86 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η οποία αντιπροσωπεύει τη μείωση της αγοραίας αξίας του Dogecoin από τον Μάιο του 2021, καθώς και 172 δισεκατομμύρια δολάρια για τις απώλειες που προέκυψαν από την εμπορία Dogecoin από το 2019.  Επίσης, ζητά να απαγορευτεί στον Μασκ και τις εταιρείες του η προώθηση του Dogecoin.

Η Tesla, στην οποία είναι CEO ο μεγιστάνας, σημείωσε πως είχε αγοράσει bitcoin αξίας 1,5 δισεκατομμυρίου δολαρίων και για μικρό χρονικό διάστημα το δεχόταν ως πληρωμή για συναλλαγές.