Latest News

Τετάρτη 11 Μαΐου 2022

''Σφαγή'' στη ΝΔ - Πόσοι γαλάζιοι βουλευτές μένουν εκτός Βουλής

 
Μπορεί οι συστημικές δημοσκοπήσεις να λένε ότι η ΝΔ πλησιάζει στο 30%, όμως η πραγματικότητα είναι ξεκάθαρη: Η ΝΔ είναι ...

κάτω από το 25%. 

Αυτό τουλάχιστον υποστηίζει ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος, άριστος γνώστης της πολιτικής ζωής του τόπου.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι η Νέα Δημοκρατία θα έχει στην καλύτερη περίπτωση περίπου 75-80 έδρες. Άρα από τους 157 βουλευτές που είναι τώρα στη Βουλή τουλάχιστον οι μισοί θα βρεθούν εκτόςΚάτι που σημαίνει ότι θα χάσουν τις παροχές που δίνει το αξίωμα του βουλευτή, αλλά και περίπου 150-200.000 ευρώ που θα πάρουν αν γίνουν οι εκλογές στην ώρα τους.

Η πραγματικότητα μάλιστα είναι ακόμη χειρότερη για τους νυν βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, καθώς και από αυτούς τους 75-80 (στην καλύτερη περίπτωση) αρκετοί θα είναι νέοι και πρόσωπα που θα προωθήσει ο Κ.Μητσοτάκης, ώστε να ελέγχει ακόμη καλύτερα την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

Υπολογίζεται ότι από τους 157 βουλευτές της ΝΔ που βρίσκονται τώρα στη Βουλή θα παραμείνουν περίπου 40, στην καλύτερη περίπτωση. Οι άλλοι 117… θα πρέπει να βρουν κάποια άλλη ασχολία.