Latest News

Δευτέρα 9 Μαΐου 2022

Ζευγάρια έκαναν αγώνα δρόμου με "συζυγικά βάρη"- Κουβαλούσαν τις γυναίκες στην πλάτη


 Περίπου 30 ζευγάρια Ούγγρων, με τους άντρες να κουβαλούν τις συζύγους τους στην πλάτη, έκαναν αγώνα δρόμου σε ανώμαλο έδαφος στον τρίτο διαγωνισμό... «μεταφοράς συζύγων».

Ανάμεσα στα εμπόδια που συνάντησαν στην διαδρομή των 260 μέτρων ήταν μια βαθιά τάφρος γεμάτη νερό στην αρχή και στο τέλος, με μπάλες σανού και λάστιχα αυτοκινήτου κατά μήκος της.

Ο διοργανωτής του αγώνα δρόμου, Gergo Guraly είπε ότι τα ζευγάρια έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον να διαγωνιστούν καθώς τους έδωσε την ευκαιρία να αφήσουν για λίγο τη «comfort zone» τους και να πετύχουν μια νίκη ως μονάδα.

Το συγκεκριμένο άθλημα φέρεται ότι έχει τις ρίζες του στην εποχή των Βίκινγκ. Στη σύγχρονη εποχή, η παράδοση είναι ιδιαιτέρως διαδεδομένη στη Φινλανδία, όπου λαμβάνει χώρα από τη δεκαετία του 1990.

Οι εσθονικές φυλές έχουν δανείσει το όνομά τους στο «estonian style» του να κουβαλάει ο άντρας τη γυναίκα ανάποδα με τα πόδια της πάνω από στους ώμους του συζύγου της, αντί για την κλασική στάση.

Ωστόσο τα περισσότερα ζευγάρια επέλεξαν τον παραδοσιακό τρόπο, ενώ το ζευγάρι που κέρδισε είπε πως τελειοποίησε την τεχνική του στον δεύτερο γύρο, καταφέρνοντας να κατακτήσει την πρώτη θέση. 

Ο νικητής Norbert Vancsodi είπε πως η νίκη τους ήταν περισσότερο λόγω τύχης, αφού δεν ήταν σίγουροι πως θα είχαν αρκετή ενέργεια να ολοκληρώσουν τον τελευταίο γύρο. «Ήμασταν πολύ αγχωμένοι», δήλωσε η σύζυγός του, Timea Szrnka.