Latest News

Δευτέρα 25 Απριλίου 2022

YouTuber πήδηξε από εν πτήσει αεροπλάνο και το άφησε να συντριβεί


 Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας των ΗΠΑ αποκάλυψε ότι ένας YouTuber, που δημοσίευσε βίντεο στο οποίο πέφτει από αεροπλάνο με αλεξίπτωτο, άφησε συνειδητά το αεροσκάφος να συντριβεί... στο έδαφος. 

Πέρυσι ο Τρέβορ Τζέικομπ δημοσίευσε βίντεο από ένα αεροπλάνο, το οποίο, όπως ισχυρίστηκε, παρουσίασε πρόβλημα με αποτέλεσμα να αναγκαστεί το εγκαταλείψει.

Στο βίντεο ο Τζέικομπ φαίνεται να πιλοτάρει ένα μικρό αεροπλάνο Taylorcraft του 1940 με πολλές κάμερες συνδεδεμένες, καταγράφοντας τη μαγευτική θέα του Εθνικού Δρυμού Los Padres. Κάποια στιγμή το αεροπλάνο υποτίθεται πως εμφανίζει πρόβλημα και ο YouTuber ανοίγει την πόρτα και πέφτει με ένα αλεξίπτωτο, κρατώντας selfie stick στο χέρι για να τα καταγράψει όλα.

«Είμαι τόσο χαρούμενος που ζω», λέει μετά την προσγείωση.

Μπορεί ο YouTuber να ισχυρίστηκε ότι υπήρξε πρόβλημα, ωστόσο, η FAA έχει αντίθετη άποψη.

Σε επιστολή του προς τον Τζέικομπ στις 11 Απριλίου, η FAA είπε ότι είχε παραβιάσει τους ομοσπονδιακούς κανονισμούς αεροπλοΐας και χρησιμοποίησε το μονοκινητήριο αεροπλάνο του με «απρόσεκτο ή απερίσκεπτο τρόπο θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή ή την περιουσία» άλλων.

Οι αρχές ανέφεραν ότι θα προχωρούσαν στην ανάκληση πιστοποίησης του Τζέικομπ, ακυρώνοντας έτσι την άδειά του να χειρίζεται οποιοδήποτε αεροσκάφος.

Σε ένα βίντεο, που δημοσίευσε την περασμένη εβδομάδα στο κανάλι του στο YouTube, ο Τζέικομπ αναφέρθηκε εν συντομία στη διαμάχη, λέγοντας: «Δεν μπορώ να μιλήσω για αυτό, σύμφωνα με τον δικηγόρο μου. Αλλά η αλήθεια γι΄ αυτή την κατάσταση θα αποκαλυφθεί εν καιρώ». 

Η FAA δεν έχει τη δυνατότητα να ασκήσει δίωξη, ωστόσο, μπορεί μόνο να ανακαλέσει και να αναστείλει πιστοποιητικά αλλά και να εκδώσει πρόστιμα. Η υπηρεσία διέταξε τον Τζέικομπ να παραδώσει την πιστοποίηση πιλότου και είπε ότι θα μπορούσε να αντιμετωπίσει περαιτέρω νομικά ζητήματα εάν δεν το πράξει, συμπεριλαμβανομένης μιας ποινής έως και 1.644 δολαρίων για κάθε ημέρα που δεν παραδίδει το δίπλωμα.