Latest News

Παρασκευή 22 Απριλίου 2022

Θάνατος παιδιών στην Πάτρα: Οι ύποπτες αναζητήσεις και το «κλειδωμένο» Chrome


 Συνεχίζεται η έρευνα στα εγκληματολογικά εργαστήρια για τις ψηφιακές αναζητήσεις που έγιναν από τις ηλεκτρονικές συσκευές οι οποίες κατασχέθηκαν από το σπίτι της οικογένειας Πισπιρίγκου – Δασκαλάκη στην Πάτρα.

Οι Αρχές έχουν αποκτήσει πρόσβαση σε ένα από τα mail που χρησιμοποιούνταν, αυτό με την ονομασία «tanalias», ωστόσο δεν έχουν καταφέρει να κάνουν έρευνα στο Chrome καθώς είναι κλειδωμένο από ένα δεύτερο email και άλλον κωδικό, σύμφωνα με το Star.

Ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Όθων Παπαδόπουλος,είπε πως η κατηγορούμενη για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας έχει δώσει τον κωδικό του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που χρησιμοποίησε στο smartphone της.

Ο τηλεοπτικός σταθμός σημειώνει πως έχει δώσει τον κωδικό για το mail «tanalias».

Από τις αναζητήσεις που έχουν εντοπιστεί στο Cloud, όμως, προκύπτουν επιπλέον στοιχεία. Ειδικότερα, υπάρχουν αναζητήσεις σχετικά με αναισθητικά φάρμακα, έλλειψη οξυγόνου, επιληψία και άλλες παρεμφερείς φράσεις.

Κάποιες ημέρες μετά την εισαγωγή της μικρής Τζωρτζίνας στο Αγλαΐα Κυριακού τον Ιανουάριο, το discover είχε αρχίσει να εμφανίζει διαφημίσεις για κεταμίνη. Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη υπηρεσία ενημερώνει, συνήθως, για θέματα για τα οποία υπάρχει συχνή αναζήτηση.