Latest News

Σάββατο 2 Απριλίου 2022

Η Χόουπ Σόλο συνελήφθη για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ- Λιπόθυμη στο τιμόνι, με τα παιδιά στο αυτοκίνητο

Η Χόουπ Σόλο, θρύλος του γυναικείου ποδοσφαίρου, συνελήφθη όταν βρέθηκε λιπόθυμη στο τιμόνι αυτοκινήτου της, μέσα στο οποίο βρίσκονταν τα δίδυμα παιδιά της, που είναι... δύο ετών. 

Η πρώτην τερματοφύλακας της εθνικής ομάδας των ΗΠΑ κατηγορείται για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντίσταση κατά της αρχής και παραμέληση ανηλίκου σε βαθμό πλημμελήματος. Αφέθηκε ελεύθερη και θα παρουσιαστεί ενώπιον δικαστηρίου στις 28 Ιουνίου. 

Ένας περαστικός παρατήρησε ότι η Σόλο ήταν για πάνω από μία ώρα λιπόθυμη πίσω από το τιμόνι σε πάρκινγκ εμπορικού κέντρου, στη Βόρεια Καρολίνα. Η μηχανή ήταν αναμμένη και στο πίσω κάθισμα βρίσκονταν τα δύο παιδιά, σύμφωνα με το ένταλμα σύλληψης. Αστυνομικός που έφτασε στο σημείο μύρισε αλκοόλ. Επίσης, σύμφωνα με το ένταλμα, η Σόλο αρνήθηκε να υποβληθεί σε αλκοτέστ και αντί για αυτό της πήραν αίμα. 

Ο δικηγόρος της, Ριτς Νίκολς, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι η Σόλο δεν μπορεί να μιλήσει για το περιστατικό, «αλλά θέλει όλοι να ξέρουν ότι τα παιδιά της είναι η ζωή της, πως αφέθηκε αμέσως ελεύθερη και τώρα είναι στο σπίτι της, με την οικογένειά της».

Η Χόουπ Σόλο είναι μία από τις πιο επιτυχημένες Αμερικανίδες ποδοσφαιρίστριες και θεωρείται από τις κορυφαίες τερματοφύλακες στον κόσμο. Η καριέρα της ήταν γεμάτη επιτυχίες, αλλά και αντιπαραθέσεις. 

Το 2016 αποβλήθηκε από την εθνική ομάδα των ΗΠΑ, επειδή στους Ολυμπιακούς αγώνες της Βραζιλίας αποκάλεσε τις παίκτριες της Σουηδίας «ένα μάτσο δειλές», επειδή έπαιξαν αμυντικά και νίκησαν τις Αμερικανίδες στα προημιτελικά. 

Το 2014 είχε εμπλακεί σε καβγά με συγγενείς της, με αποτέλεσμα τη σύλληψή της, αν και στη συνέχεια αποσύρθηκαν οι κατηγορίες σε βάρος της. Έναν χρόνο αργότερα, τέθηκε σε διαθεσιμότητα για 30 ημέρες επειδή μαζί με τον σύζυγό της δανείστηκαν βαν της εθνικής ομάδας, αλλά όταν τους σταμάτησε η αστυνομία διαπιστώθηκε ότι εκείνος οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ. 

Επίσης, κατά τη διάρκεια της καριέρας της είχε συγκρούσεις με προπονητές και επέκρινε συμπαίκτριές της. Από την άλλη, πρόκειται για μία ποδοσφαιρίστρια που φόρεσε 202 φορές τη φανέλα της εθνικής ομάδας των ΗΠΑ, μετρώντας 154 νίκες και πετυχαίνοντας διεθνές ρεκόρ 102 αγώνων χωρίς να δεχθεί γκολ. Κατέκτησε μία φορά τον παγκόσμιο τίτλο και δύο χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια με την εθνική ομάδα.