Latest News

Σάββατο 2 Απριλίου 2022

Ντεπαρντιέ: Τρελές, απαράδεκτες υπερβολές του Πούτιν στην Ουκρανία- Η απάντηση του Κρεμλίνου

 Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ, ένθερμος υποστηρικτής του Βλαντιμίρ Πούτιν στο παρελθόν, κατηγόρησε τον Ρώσο πρόεδρο για «τρελές, απαράδεκτες υπερβολές»... στην Ουκρανία

«Οι Ρώσοι δεν ευθύνονται για τις τρελές, απαράδεκτες υπερβολές των ηγετών τους όπως ο Βλαντιμίρ Πούτιν», δήλωσε ο Γάλλος ηθοποιός, που το 2013 πήρε τη ρωσική υπηκοότητα. 

Στις ίδιες δηλώσεις του, στο Γαλλικό Πρακτορείο, ανακοίνωσε ότι θα δώσει όλα τα έσοδα από τρεις συναυλίες στο Παρίσι «σε Ουκρανούς που είναι θύματα αυτού του τραγικού αδελφοκτόνου πολέμου». 

Το Κρεμλίνο δεν άφησε ασχολίαστες τις δηλώσεις του Ντεπαρντιέ. Ο Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι ο ηθοποιός δεν καταλαβαίνει την κατάσταση στην Ουκρανία, επειδή «δεν ασχολείται βαθιά με την πολιτική ατζέντα». 

«Ο Ντεπαρντιέ δεν καταλαβαίνει τι συνέβη στην Ουκρανία το 2014, δεν καταλαβαίνει ποιες είναι οι συμφωνίες του Μινσκ και δεν καταλαβαίνει τι είναι το Ντονέτσκ και το Λουγκάνσκ. Μετά βίας καταλαβαίνει τι είναι ο βομβαρδισμός αμάχων και είναι απίθανο να ξέρει για τα εθνικιστικά στοιχεία», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου. 

«Είμαστε έτοιμοι να του τα πούμε όλα αυτά και να του τα εξηγήσουμε, έτσι ώστε να τα κατανοήσει καλύτερα. Αν θέλει», συμπλήρωσε ο Πεσκόφ. 

Το 2013 ο Ντεπαρντιέ παρέλαβε το ρωσικό διαβατήριό του προσωπικά από τον Πούτιν, στο θέρετρό του στο Σότσι. Οι δύο τους έδωσαν τα χέρια και αγκαλιάστηκαν, ενώ ο ηθοποιός χαρακτήρισε «μεγάλη δημοκρατία» τη Ρωσία. Το 2015 η Ουκρανία του απαγόρευσε την είσοδο στη χώρα για πέντε χρόνια, επειδή υποστήριξε την προσάρτηση της Κριμαίας.