Latest News

Τρίτη 15 Μαρτίου 2022

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σκοτώθηκε εικονολήπτης του Fox News- Ήταν με τον δημοσιογράφο που τραυματίστηκε [ΕΙΚΟΝΑ]

 Το Fox News ανακοίνωσε ότι ο εικονολήπτης του καναλιού Πιερ Ζακρζέφσκι σκοτώθηκε στον πόλεμο... στην Ουκρανία

Ο έμπειρος εικονολήπτης έχασε τη ζωή του στο περιστατικό στο οποίο τραυματίστηκε ο δημοσιογράφος του Fox News, Μπέντζαμιν Χολ, χθες. 

«Ο Πιερ σκοτώθηκε στη Χορένκα, έξω από το Κίεβο, στην Ουκρανία. Ο Πιερ ήταν μαζί με τον Μπέντζαμιν Χολ χθες, κάνοντας ρεπορτάζ, όταν το αυτοκίνητό τους δέχθηκε πυρά», ανέφερε η διευθύνουσα σύμβουλος του Fox News, Σούζαν Σκοτ. 

Ο Ζακρζέφσκι ήταν έμπειρος εικονολήπτης σε εμπόλεμες ζώνες και είχε καλύψει μεταξύ άλλων της συγκρούσεις στο Ιράκ, το Αφγανιστάν και τη Συρία. «Το πάθος του και το ταλέντο του ως δημοσιογράφος ήταν ασύγκριτο», επεσήμανε ακόμη και σημείωσε ότι ο εκλιπόντας εργαζόταν στην Ουκρανία από τον Φεβρουάριο. 

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σκοτώθηκε εικονολήπτης του Fox News- Ήταν με τον δημοσιογράφο που τραυματίστηκεTwitter

Την Κυριακή, οι ουκρανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι ο Αμερικανός δημοσιογράφος και κινηματογραφιστής Μπρεντ Ρενό σκοτώθηκε από τις ρωσικές δυνάμεις στο Ιρπίν, έξω από το Κίεβο. Ο επίσης Αμερικανός φωτογράφος Χουάν Αρεντόντο τραυματίστηκε. 

Σύμφωνα με την επίτροπο ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ουκρανικού κοινοβουλίου, Λουντμίλα Ντενίσοβα, τρεις δημοσιογράφοι- συμπεριλαμβανομένου του Ρενό- έχουν σκοτωθεί στην Ουκρανία, ενώ τουλάχιστον 35 έχουν τραυματιστεί.