Latest News

Τρίτη 15 Μαρτίου 2022

Έκτακτη Σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ για τον πόλεμο στην Ουκρανία-

 Οι ηγέτες του ΝΑΤΟ θα συναντηθούν στις Βρυξέλλες στις 24 Μαρτίου, προκειμένου να συζητήσουν τον πόλεμο ...στην Ουκρανία

Ο Γενς Στόλτενμπεργκ ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι συγκάλεσε έκτακτη σύνοδο κορυφής, για την εισβολή στην Ουκρανία. 

«Συγκάλεσα έκτακτη σύνοδο κορυφής στις 24 Μαρτίου, στην έδρα του ΝΑΤΟ», έγραψε στην ανάρτησή του ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας. 

«Θα συζητήσουμε την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, την ισχυρή υποστήριξή μας στην Ουκρανία και την περαιτέρω ενδυνάμωση της άμυνας και της αποτροπής του ΝΑΤΟ. Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή, η Βόρεια Αμερική και η Ευρώπη πρέπει να παραμείνουν ενωμένες», ανέφερε ακόμη ο Στόλτενμπεργκ. 

Σε δηλώσεις του νωρίτερα σήμερα, ο γ.γ. του ΝΑΤΟ εξέφρασε ανησυχία για το ενδεχόμενο μιας ρωσικής προβοκάτσιας στην Ουκρανία, που ενδεχομένως να περιλαμβάνει χημικά όπλα.  

«Εδώ και μήνες αποκαλύπτουμε τον μακρύ κατάλογο με τους ψευδείς ισχυρισμούς της Ρωσίας», είπε ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας και σημείωσε ότι η Μόσχα ισχυριζόταν πως δεν σχεδίαζε να εισβάλει στην Ουκρανία, πως θα απέσυρε τα στρατεύματα και θα προστάτευε τους αμάχους, τους οποίους όμως σκοτώνει. 

«Τώρα κάνουν παράλογους ισχυρισμούς για βιολογικά όπλα και χημικά όπλα στην Ουκρανία. Αυτό είναι απλώς άλλο ένα ψέμα. Ανησυχούμε ότι η Μόσχα θα μπορούσε να πραγματοποιήσει μια επιχείρηση παραπλάνησης που ενδεχομένως περιλαμβάνει χημικά όπλα», συμπλήρωσε ο Στόλτενμπεργκ.