Latest News

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022

Ζελένσκι: Ο κόσμος πρέπει να αναγνωρίσει επίσημα ότι η Ρωσία έγινε κράτος τρομοκρατών [ΒΙΝΤΕΟ]

 O κόσμος πρέπει να αναγνωρίσει επίσημα ότι η Ρωσία έχει γίνει ένα κράτος τρομοκρατών, είπε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο τελευταίο του μήνυμα ...μέσω facebook.

Κατά την καθημερινή του ομιλία μέσω βίντεο, ο Ουκρανός πρόεδρος κάλεσε για άλλη μια φορά τους δυτικούς ηγέτες να εφαρμόσουν τη ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την Ουκρανία αλλά και νέα πακέτα κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

«Οι προτεραιότητές μου στις διαπραγματεύσεις είναι απολύτως σαφείς: το τέλος του πολέμου, εγγυήσεις ασφάλειας, κυριαρχία, αποκατάσταση της εδαφικής ακεραιότητας, πραγματικές εγγυήσεις για τη χώρα μας, πραγματική προστασία για τη χώρα μας» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ουκρανός πρόεδρος.

Ο Ζέλένσκι έκανε αναφορά και την απελευθέρωση του δημάρχου της Μελιτούπολης, της Ουκρανικής Μελιτούπολης όπως είπε χαρακτηριστικά, που είχε απαχθεί από ρωσικές δυνάμεις στις 11 Μαρτίου. «Ο Ιβάν Φεντόροφ είναι ελεύθερος» είπε.

«Έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να κάνουμε πράγματα ιστορικής σημασίας» σημείωσε μεταξύ άλλων ενώ επισήμανε πως «Αυτό δεν είναι απλά αντίσταση. Δεν είναι άμυνα» διευκρινίζοντας πως θα αποκατασταθεί κάθε σπίτι, κάθε διαμέρισμα που καταστράφηκε.