Latest News

Τρίτη 8 Μαρτίου 2022

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Οι ουσίες που ψάχνουν στην Τζωρτζίνα - Καταθέτουν γιατροί και νοσηλευτές

 Καθοριστικές για την υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών μίας οικογένειας στην Πάτρα αναμένεται να είναι οι επόμενες ημέρες, οπότε και ...θα ολοκληρωθεί ο πρώτος κύκλος καταθέσεων γιατρών και νοσηλευτών από δύο νοσοκομεία της πόλης που είχε νοσηλευτεί η 9χρονη Τζωρτζίνα.

Στελέχη των Αρχών μιλούν για μία έρευνα που έχει λάβει συγκεκριμένη κατεύθυνση και για «εξαιρετικά κατατοπιστικές καταθέσεις», τονίζοντας, παράλληλα, πως «γίνονται προσεκτικές κινήσεις που θα οδηγήσουν στην πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης».

Μάλιστα, θεωρείται ιδιαίτερα πιθανόν η ΕΛ.ΑΣ. να αντλήσει στοιχεία τηλεφωνικών κλήσεων σε ώρες κρίσιμες για την υγεία του κοριτσιού.

Παράλληλα, θα ολοκληρωθούν και οι τοξικολογικές εξετάσεις, θα συσχετιστούν με τις ιστολογικές και θα συνταχθεί η ιατροδικαστική έκθεση για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Τα πρώτα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων έδειξαν ότι στον οργανισμό του παιδιού βρέθηκαν φαρμακευτικές ουσίες. Ωστόσο, θα συγκριθούν με τα φάρμακα που έπαιρνε το κορίτσι και θα γίνει ποσοτικός έλεγχος. Επίσης, θα διερευνηθεί η ύπαρξη βαρέων μετάλλων, όπως κάλιο, αρσενικό και άλλα στοιχεία που μπορούν να προκαλέσουν διαταραχές στην καρδιά και ανακοπή. Το ενδεχόμενο να σταλούν τα δείγματα στο εξωτερικό σε αυτή τη φάση δεν είναι ορατό.

Ιατροδικαστής Τζωρτζίνας: «Μπορεί να βρεθεί ουσία που καταστέλλει το ανοσοποιητικό»

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη, στην Τζωρτζίνα έχουν βρεθεί κάποιες φαρμακευτικές ουσίες, οι οποίες πρέπει να συγκριθούν με αυτές που έπαιρνε, στην φαρμακευτική αγωγή της. Θα γίνει και ποσοτικός έλεγχος προκειμένου να δούμε σε τι ποσότητα συναντώνται και μετά να προχωρήσουμε στα βαρέα μέταλλα. Μπορεί να βρεθεί και κάποια ουσία που μπορεί να καταστείλει το ανοσοποιητικό», δήλωσε ο κ. Μπουζιάνης, μιλώντας στο Mega. Ο ίδιος διαβεβαίωσε όπως θα ψάξουν ό,τι μπορεί να ανιχνευτεί, σημειώνοντας πως περιμένουν τις τοξικολογικές εξετάσεις, «οι οποίες θα ρίξουν φως», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

«Η Μαλένα δεν πέθανε από ηπατική ανεπάρκεια» υποστηρίζει η γιατρός της

Την επιστημονική θέση πως η μικρή Μαλένα δεν είχε ηπατική ανεπάρκεια εξέφρασε η γιατρός της μικρής, ενώ βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες στην υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών της οικογένειας στην Πάτρα, μέσα σε τρία χρόνια.

«Ο θάνατος της Μαλένας δεν οφείλεται ούτε στη λευχαιμία ούτε στην ηπατική ανεπάρκεια. Η κλινική εικόνα του παιδιού ήταν άριστη και η αιτία θανάτου δεν είναι η λευχαιμία, γιατί η λευχαιμία δεν προκαλεί αιφνίδιο θάνατο, έχει στάδια, έχει εξέλιξη. Η Μαλένα δεν είχε ηπατική ανεπάρκεια αυτό είναι αποδεδειγμένο από τις εξετάσεις που έγιναν την προηγούμενη μέρα. Ούτε κλινικά ούτε εργαστηριακά. Ήταν ένα παιδί χαρούμενο που έπαιζε και γελούσε μέχρι που έφυγε», ανέφερε αρχικά η γιατρός, μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι» του Mega.

Σύμφωνα με την ίδια, ο «ιατροδικαστής ενδεχομένως να είδε κάποιες αλλοιώσεις στο ήπαρ που να έχουν σχέση με τα φάρμακα οι οποίες όμως δεν είχαν λειτουργικές συνέπειες», σημειώνοντας πως το παιδί ήταν σε άριστη κατάσταση. «Το να πεθαίνεις από ηπατική ανεπάρκεια προηγείται μία λειτουργική διαταραχή του ήπατος. Δεν είναι αιφνίδιος θάνατος η ηπατική ανεπάρκεια», συμπλήρωσε.

Όπως εξήγησε «μπορεί να έχεις κεραυνοβόλο ηπατική δυσλειτουργία, αλλά θα έχεις πρώτα κλινικά σημάδια, είσαι πτώμα, χάλια, πέφτεις σε κώμα. Το παιδί δεν είχε τίποτα», σημείωσε λέγοντας πως δεν υπάρχουν δεδομένα από τι πέθανε το παιδί. Παράλληλα, κάλεσε την επιστημονική κοινότητα «να σκύψει πάνω από αυτό το θέμα, με όλους όλους τους τομείς της, γονιδιακά, τοξικολογικά, ψυχολογικά για να βρεθεί η απάντηση».

«Η Ίριδα έπασχε από αγενεσία φλεβοκόμβου»

Η παθολογοανατόμος που εξέτασε την Ίριδα, η Αντιγόνη Μητσέλου μιλώντας στο «Χαμογέλα και Πάλι», για τα αίτια θανάτου της μικρής ανέφερε ότι έπασχε από ένα σπάνιο φαινόμενο, την απουσία του φλεβοκόμβου.

«Έκανα ιστολογικές εξετάσεις  από τα όργανα του παιδιού που ήταν 7 μηνών, της Ίριδας. Διαπίστωσα ότι το μωρό έπασχε από ένα σπάνιο φαινόμενο, την απουσία του φλεβοκόμβου. Έκανα και άλλες εξετάσεις για να το επιβεβαιώσω και το επιβεβαίωσα», ανέφερε η κ. Μητσέλου.