Latest News

Τρίτη 22 Μαρτίου 2022

Δολοφονία Ζακ Κωστόπουλου: «Ήταν ξώφαλτσες οι κλωτσιές» ισχυρίστηκε ο κοσμηματοπώλης στη δίκη

Με τον 77χρονο κοσμηματοπώλη ξεκίνησε ο κύκλος των απολογιών για την ανθρωποκτονία του Ζακ Κωστόπουλου... στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Απευθυνόμενος στους δικαστές, ο κατηγορούμενος υποστήριξε πως δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει τον 33χρονο και ισχυρίστηκε ότι επιδίωκε να τον κρατήσει μέσα στο κατάστημα, έως ότου έρθει η αστυνομία για να τον συλλάβει.

Στα βίντεο που είχαν τότε δοθεί στη δημοσιότητα, είχε καταγραφεί ο ξυλοδαρμός του Ζακ Κωστόπουλου. 

Τι ισχυρίστηκε - Ο διάλογος με την πρόεδρο του δικαστηρίου και τον εισαγγελέα

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε πως πλησιάζοντας στο κατάστημα του πληροφορήθηκε πως μέσα στην επιχείρησή του ήταν «ένας άνθρωπος που κρατούσε μαχαίρι» και, όπως λέει, φοβήθηκε. Ο κοσμηματοπώλης ισχυρίστηκε πως «ο Ζακ έψαχνε συρτάρια και έπιασε τον πυροσβεστήρα για να σπάσει τη τζαμαρία». «Του πέταξα μία πέτρα να σταματήσει να σπάει το μαγαζί» ανέφερε ο κατηγορούμενος υποστηρίζοντας πως ενώ ο 33χρονος προσπαθούσε να βγει, εκείνος κλώτσησε επανειλημμένα το θύμα για να το σταματήσει, «χωρίς να είναι σίγουρος ότι τον πέτυχε.» 

Παρότι επέμεινε πως ένιωθε φόβο και ήταν «πεπεισμένος» ότι ο Κωστόπουλος είχε πρόθεσει να κλέψει, αναγκάστηκε να παραδεχθεί πως ο Ζακ δεν αφαίρεσε τίποτα. Παρά την επιμονή της προέδρου της έδρας και των άλλων μελών της σύνθεσης, απέφυγε να δώσει ξεκάθαρη απάντηση για το εάν θα άλλαζε τη συμπεριφορά του, «εάν γυρνούσε ο χρόνος πίσω». 

«Με απειλεί να μην μπω στο μαγαζί μου. Αυτό ένιωσα. Και ήταν η πρώτη μου εντύπωση. Αφού βγήκε κατάλαβα ότι δεν έλειπε τίποτα από το μαγαζί».

Η πρόεδρος και τα άλλα μέλη του δικαστηρίου επέμεναν ιδιαίτερα στο γεγονός ότι ο κατηγορούμενος δεν επιχείρησε να ηρεμήσει τον Ζακ Κωστόπουλο πριν αρχίσει να τον χτυπάει. Ενδεικτικός είναι ο διάλογος που ακολούθησε. 

Πρόεδρος: Πως ζυγίζετε αυτές τις ενέργειες: πατάω το χέρι κάποιου ή κλωτσάω το κεφάλι του. Ποια η διαφορά;

Κατηγορούμενος: Τα χτυπήματα τα δικά μου δεν ήταν σοβαρά. Δεν είναι χτύπημα που κοιτάει να επιφέρει θάνατο.

Πρόεδρος: Και ποιο χτύπημα είναι αυτό που επιφέρει θάνατο;

Κατηγορούμενος: Ήταν ξώφαλτσες οι κλωτσιές. Δεν τον πήρα και καλά. Από άλλο πέθανε. Δεν ήταν και στα καλά του. Το παιδί είχε κάποιο πρόβλημα σοβαρό. Δεν μπαίνεις έτσι σε ένα κατάστημα.

Εισαγγελέας: Σκεφτήκατε να μην τον χτυπήσετε;

Κατηγορούμενος: Ήμουν σε κάποια ψυχολογική κατάσταση και ήθελα να τον κρατήσω στο μαγαζί για να έρθει η αστυνομία

Εισαγγελέας: Σπάζοντας την τζαμαρία πως θα τον σταματούσατε;

Κατηγορούμενος: Με τις κλωτσιές, με το πόδι να τον σταματήσουμε. Να τον φοβερίσουμε. Ίσως να παρασύρθηκα λιγάκι από τις φωνές του κόσμου που έλεγε να μην τον αφήσουμε.

Εισαγγελέας: Ο κόσμος έλεγε και να τον αφήσετε ήσυχο, να μην τον σκοτώσετε.

Κατηγορούμενος: Έκανα λάθος με τον τρόπο που προσπάθησα να τον κρατήσω.