Latest News

Τρίτη 22 Μαρτίου 2022

Αμπράμοβιτς: Η αμύθητη περιουσία του Ρώσου μεγιστάνα - Διαθέτει 70 ακίνητα μόνο στη Βρετανία

 Αμύθητη είναι η περιουσία που διαθέτει ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς, ο «κύριος Τσέλσι» όπως είναι μάλιστα γνωστός, το όνομα του οποίου... βρίσκεται στη λίστα  με τους ρώσους μεγιστάνες σε βάρος των οποίων έχουν επιβληθεί κυρώσεις εν μέσω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Συνολικά, ο Ρώσος μεγιστάνας διαθέτει δεκάδες ακίνητα, διαμερίσματα, κτίρια και μία έπαυλη στην πανάκριβη συνοικία του Κένσινγκτον, αξίας 120 εκατομμυρίων λιρών. Δύο γιοτ, ιδιωτικά τζετ, αλλά και μετοχές στο χρηματιστήριο, όπως αναφέρει ο Guardian.

Στο κέντρο του Λονδίνου ο Αμπράμοβιτς και η οικογένειά του διαθέτουν 53 πολυτελείς κατοικίες, αξίας άνω των 250 εκατομμυρίων λιρών, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Ο ιδιοκτήτης της Τσέλσι είναι γνωστό ότι διαθέτει μία έπαυλη, 15 υπνοδωματίων,  αξίας 150 εκατομμυρίων λιρών, δίπλα στο Παλάτι του Κένσινγκτον και ένα ρετιρέ 22 εκατομμυρίων λιρών με θέα τον ποταμό Τάμεση.

Ωστόσο, μία νέα έκθεση που βλέπει το φως της δημοσιότητας από τη βρετανική εφημερίδα αποκαλύπτει ότι ο Αμπράμοβιτς έχει πάνω από 70 ακίνητα, εμπορικά κτίρια και οικόπεδα στο Λονδίνο και το Σάρεϊ.

Συνολικά διαθέτει περισσότερα από 200 εκατομμύρια λίρες σε ακίνητα σε όλη την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, ενώ έχει διασυνδέσεις σε δύο κυπριακά funds, η αξία των οποίων υπολογίζεται σε 1,3 δισεκατομμύρια λίρες.

Την ίδια στιγμή, όπως είναι γνωστό, έχει επενδύσει στην Τσέλσι το ποσό των 3,1 δισεκατομμυρίων λιρών.

Φέρεται επίσης να είναι ο ιδιοκτήτης 17 εμπορικών ακινήτων και στρεμμάτων στη βρετανική πρωτεύουσα, τα οποία οι περίοικοι αποκαλούν «Moscow on Thames», ενώ κατέχει περισσότερα από 1,2 δισεκατομμύρια λίρες σε γιοτ, ιδιωτικά τζετ, ελικόπτερα και πολυτελή αυτοκίνητα στη Βρετανία, αλλά και σε όλο τον κόσμο.