Latest News

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2022

Κρήτη: Συνελήφθησαν και οι δύο τελευταίοι δραπέτες - «Εντοπίστηκαν σε σπίτι στα Χανιά»

 Στη σύλληψη των άλλων δύο κρατούμενων που είχαν αποδράσει το πρωί της Δευτέρας από τα κρατητήρια του Τμήματος Μεταγωγών Δικαστηρίων Χανίων... το πρωί της Δευτέρας προχώρησε νωρίτερα σήμερα η Ελληνική Αστυνομία.

 

Τα δύο άτομα εντοπίστηκαν στα Χανιά όπου και συνελήφθησαν.

 

Σύμφωνα με το ekriti, ο 34χρονος υπήκοος Πακιστάν που είχε καταδικαστεί σε τρις ισόβια για τρεις ανθρωποκτονίες καθώς και ο 34χρονος υπήκοος Αλβανίας που είχε καταδικαστεί για διακίνηση ναρκωτικών συνελήφθησαν μετά από αστυνομική επιχείρηση σε σπίτι σε περιοχή των Χανίων.

 

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

 

«Σε συνέχεια προηγούμενης ενημέρωσης, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι συνελήφθησαν πριν από λίγο, στα Χανιά Κρήτης, οι άλλοι δύο κρατούμενοι που είχαν αποδράσει πρωινές ώρες της Δευτέρας 7 Φεβρουαρίου 2022, από τα κρατητήρια του Τμήματος Μεταγωγών Δικαστηρίων Χανίων».

 

Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, με τη συμμετοχή αστυνομικών του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων και της Ο.Π.Κ.Ε. Χανίων.

 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα».

 

Το χρονικό της απόδρασης

 

Σημειώνεται πως την ημέρα της απόδρασης, οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει στο Ηράκλειο τρεις από τους πέντε κρατούμενους, οι οποίοι και συνελήφθησαν.

 

Οι πέντε που απέδρασαν είχαν μεταχθεί από την Αθήνα στην Κρήτη, το πρωί του Σαββάτου. Όμως, κρατούνταν στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων, από όπου απέδρασαν, καθώς το Σαββατοκύριακο οι φυλακές Αγυιάς δεν δέχονται κρατούμενους από μεταγωγές. Πρόκειται τέσσερα άτομα αλβανικής καταγωγής και έναν πολίτη Πακιστάν, τα οποία τελικά εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν.

 

Σε διαθεσιμότητα τρεις αστυνομικοί, ΕΔΕ για πέντε

 

Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν τρεις αστυνομικοί του Τμήματος Μεταγωγών Δικαστηρίων Χανίων, ενώ διατάχθηκε ένορκη διοικητική εξέταση για πέντε, για την απόδραση των πέντε κρατουμένων τα ξημερώματα.

 

Με απόφαση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., διατάχθηκε η διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης σε βάρος πέντε αστυνομικών, από τους οποίους ο ένας είναι αξιωματικός, για το περιστατικό της απόδρασης των κρατουμένων από τα κρατητήρια.

 

Επιπλέον, σε βάρος τριών εκ εμπλεκομένων αστυνομικών- ενός αξιωματικού και δύο κατωτέρων- ελήφθη το διοικητικό μέτρο της διαθεσιμότητας.