Latest News

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2022

Δημήτρης Λιγνάδης - Με χειροπέδες πισθάγκωνα έφτασε στο δικαστήριο - Του φώναζαν «αλήτη»

 Ο Δημήτρης Λιγνάδης έφτασε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και με χειροπέδες πισθάγκωνα  στο δικαστήριο προκειμένου... να ξεκινήσει σήμερα η δίκη του για τέσσερις βιασμούς. 

Ο κατηγορούμενος πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου μεταφέρθηκε νωρίς το πρωί της Παρασκευής από τις φυλακές στα δικαστήρια.

Τα μέτρα ασφαλείας είναι πολύ αυστηρά, με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στα δικαστήρια προκειμένου να αποφευχθούν τα επεισόδια.

Εκτιμάται, άλλωστε, πως η ακροαματική διαδικασία αναμένεται να συγκεντρώσει πολύ κόσμο μέσα και έξω από τα δικαστήρια, μάλιστα ορισμένοι συγκεντρωμένοι του φώναζαν «αλήτη, αλήτη». 

Ο Δημήτρης Λιγνάδης οδηγήθηκε ενώπιον των δικαστών προκειμένου να καταθέσει για τις κατηγορίες που τον βαρύνουν και αφορούν σε βιασμό ανηλίκων αγοριών και ενός ενήλικα άνδρα.

Λίγο πριν τις 9:00 το πρωί έφτασε στα δικαστήρια και ο συνήγορος του κατηγορουμένου, Αλέξης Κούγιας.

Σημειώνεται, ωστόσο, δεν είναι βέβαιο ότι θα διεξαχθεί πράγματι η διαδικασία σήμερα, καθώς, όπως έχει δηλώσει ο συνήγορός του, Αλέξης Κούγιας, σκοπεύει να ζητήσει διακοπή της δίκης λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων που έχει.

«Είναι τόσο βαρύ το πρόγραμμά μου, θα ζητήσω διακοπή εντός μηνός, όχι αναβολή. Δέχομαι αφόρητη πίεση από τον κ. Λιγνάδη για να ξεκινήσει η δίκη. Έχω την ίδια μέρα Μεικτό Ορκωτό και την επομένη αρχίζει η δίκη Τοπαλούδη» είχε αναφέρει συγκεκριμένα ο γνωστός ποινικολόγος.