Latest News

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022

Χαλάρωση των μέτρων: Συνεδριάζει σήμερα η Επιτροπή - Τα σενάρια για μάσκες, διασκέδαση, καρναβάλι

 Η Επιτροπή των Ειδικών συνεδριάζει εκ νέου σήμερα με κεντρικό θέμα την πιθανή, νέα χαλάρωση των μέτρων κατά... της πανδημίας. 

 

Η κυβέρνηση φέρεται να προκρίνει την επιστροφή της όρθιας διασκέδασης και την αύξηση της πληρότητας των θεατών στα γήπεδα και προς αυτή την κατεύθυνση φέρεται να κινήθηκε η δική της εισήγηση προς τους εμπειρογνώμονες. 

 

Τα σενάρια 

 

Πληροφορίες αναφέρουν πως μέλη της Επιτροπής είναι θετικά στην άρση της απαγόρευσης για όρθιους πελάτες σε εστίαση και διασκέδαση. Ήδη το όριο των καθήμενων πελατών ανά τραπέζι έχει «απελευθερωθεί» και θεωρείται πολύ πιθανό οι χώροι εστίασης να υποδεχτούν ξανά και τους όρθιους, εμβολιασμένους θαμώνες. 

 

Η υποχρεωτική χρήση μάσκας ωστόσο δεν αναμένεται να αρθεί, ούτε για τους κλειστούς χώρους αλλά ούτε και για τους ανοιχτούς με μεγάλο συγχρωτισμό.

 

Ενόψει της Τσικνοπέμπτης και της Αποκριάς, θεωρείται μάλλον απίθανό να επιτραπούν οι ανοιχτές εκδηλώσεις, καθώς δεν είναι δυνατόν να διασφαλιστεί η συμμετοχή μόνο εμβολιασμένων πολιτών.  



Τέλος, η σημερινή συνεδρίαση δεν αποκλείεται να οδηγήσει σε αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα, ακόμα και στο 50% από το 10% που είναι σήμερα. Παράλληλα είναι πιθανό να επιτραπούν εκ νέου οι σχολικές εκδρομές που έχουν ανασταλεί εδώ και μήνες.