Latest News

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2022

Δημοσκόπηση: Ακρίβεια και πανδημία ανησυχούν τους πολίτες [ΓΡΑΦΗΜΑΤΑ]

 Στις 10, 5 μονάδες η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με την νέα δημοσκόπηση της... εταιρείας Marc για λογαριασμό του Αντ1 που διενεργήθηκε από 8 έως 12 Φεβρουαρίου.

 Η ΝΔ καταγράφει απώλεια 1,1 ποσοστιαίας μονάδας σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση ένα μήνα πριν και ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει 0.8 της μονάδας, αλλά εξακολουθεί να καταγράφει χαμηλά ποσοστά στην πρόθεση ψήφου, περί το 20%. Τα υπόλοιπα κόμματα της Βουλής εμφανίζουν σταθερότητα στα ποσοστά τους, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ξεπερνά το 15%. 

Παράλληλα, το 47% των πολιτών δηλώνει ότι το θέμα που απασχολεί περισσότερο είναι η ακρίβεια, ενώ ένας στους τέσσερις δηλώνει το ίδιο για την πανδημία. 

Όσον αφορά στο ερώτημα ποιου είδους κυβερνήσεις προτιμούν οι πολίτες, ποσοστό 26% δηλώνουν ότι επιθυμούν αυτοδύναμη κυβέρνηση ΝΔ, έναντι 11,1% που προτιμά αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ποσοστό 15,7% προκρίνει κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ και 10,8% κυβέρνηση συνεργασίας με βασικό κορμό ΝΔ – ΚΙΝΑΛ.

Ελαφρώς διαφορετικά είναι τα δεδομένα στο ερώτημα τι κυβέρνηση προτιμούν οι πολίτες βάσει πρόθεσης ψήφου , με το 79% των ψηφοφόρων του κυβερνώντος κόμματος να προκρίνει αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ ενώ μόλις το 15% των ψηφοφόρων της ΝΔ επιθυμεί κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ- ΚΙΝΑΛ. Στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, το 44,1% επιθυμεί αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο υψηλό είναι και το ποσοστό που επιθυμούν συγκυβέρνηση με το ΚΙΝΑΛ, φτάνοντας στο 42,4%.