Latest News

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022

Νέο διάγγελμα Ζελένσκι: Η Ρωσία αργά ή γρήγορα θα πρέπει να μας μιλήσει για το πώς θα σταματήσει η εισβολή [ΒΙΝΤΕΟ]

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι απευθύνθηκε ξανά στους πολίτες μέσω βίντεο, μιλώντας και στα ουκρανικά και στα ρωσικά, απευθύνει εκκλήσεις στη Ρωσία για κατάπαυση ...του πυρός.

 

«Η Ρωσία θα πρέπει να μας μιλήσει αργά ή γρήγορα για το πώς θα τερματιστούν οι εχθροπραξίες και θα σταματήσει αυτή η εισβολή», είπε σε νέο διάγγελμά του. «Όσο πιο γρήγορα ξεκινήσει η συζήτηση, τόσο μικρότερες θα είναι οι απώλειες της Ρωσίας».

 

Όπως πρόσθεσε μέχρι να σταματήσουν οι επιθέσεις «θα υπερασπιζόμαστε τη χώρα μας μέχρι τότε».

 

Ο Ουκρανός ηγέτης επιβεβαίωσε τις πολλαπλές επιθέσεις πυραύλων που αναφέρθηκαν σήμερα, λέγοντας ότι ξεκίνησαν στις 4 το πρωί της Παρασκευής, τοπική ώρα.

 

Πρόσθεσε, δε, ότι είχαν στόχο τόσο στρατιωτικούς όσο και πολιτικούς χώρους. Η Ρωσία έχει δηλώσει προηγουμένως ότι δεν στοχεύει πλήγματα κατά αμάχων.

 

Για μία ακόμη φορά, ο Ζελένσκι έκανε έκκληση προς τους δυτικούς συμμάχους να βοηθήσουν την Ουκρανία. Σήμερα το πρωί υπερασπιζόμαστε το κράτος μας μόνοι μας. Όπως και χθες, οι πιο ισχυρές δυνάμεις του κόσμου παρακολουθούν από μακριά», είπε ο Ζελένσκι. «Πείστηκε η Ρωσία από τις χθεσινές κυρώσεις; Ακούμε στον ουρανό μας και βλέπουμε στη γη μας ότι αυτό δεν ήταν αρκετό», συμπλήρωσε.