Latest News

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2022

Εκπρόσωπος ΔΟΕ: «Οι αναφορές για φερόμενο ντόπινγκ της πατινέρ Καμίλα Βαλίεβα είναι εικασίες»

 Εκπρόσωπος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) δήλωσε ότι οι αναφορές για τη φερόμενη θετική δοκιμή ναρκωτικών της Ρωσίδας πατινέρ Καμίλα Βαλίεβα είναι... «πλήρης κερδοσκοπία». Η ΔΟΕ έχει δηλώσει ότι οι διαβουλεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και δεν πρόκειται να σχολιάσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τελετή απονομής μεταλλίων για το καλλιτεχνικό πατινάζ της ομάδας στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2022 αναβλήθηκε μετά από πρόβλημα με το τεστ ναρκωτικών της Ρωσίδας 15χρονης Καμίλα Βαλίεβα. Η ρωσική ομάδα τερμάτισε πρώτη στην ομαδική διοργάνωση, η οποία συνδυάζει τα αποτελέσματα από τους σκέιτερ μονού ανδρών και γυναικών, τα ζευγάρια και τους χορευτές πάγου.

Ο εκπρόσωπος της ΔΟΕ Μαρκ Άντριους, όταν ερωτήθηκε επί του θέματος, είπε ότι «δεν θα σχολιάσει τις εικασίες», και πρόσθεσε, «Δεν πρόκειται να σχολιάσω μια νομική υπόθεση».

Στη συνέχει είπε: «Πρέπει να περιμένουμε με υπομονή για να βρει το δρόμο της για κάποιου είδους συμπέρασμα αυτή η υπόθεση». Το νομικό ζήτημα γύρω από την κατάσταση εικάζεται ότι πηγάζει από την ηλικία της Βαλίεβα. Ως άτομο κάτω των 16 ετών, θεωρείται προστατευόμενο άτομο από τη ΔΟΕ.