Latest News

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2022

Τέλος στα πιστοποιητικά νόσησης για όσους επαναμολύνθηκαν – Οι εξαιρέσεις

 Αλλαγές στα πιστοποιητικά νόσησης σε περίπτωση επαναλοίμωξης... ανακοίνωσε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου.

 

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση για το πιστοποιητικό σε όσους έχουν νοσήσει για δεύτερη φορά, η κ. Παπαευαγγέλου εξήγησε ότι πρόκειται για διοικητική απόφαση που θα αφορά όσους έχουν εμβολιαστεί με τις δύο δόσεις ή το μονοδοσικό εμβόλιο, είχαν νοσήσει στο παρελθόν και νόσησαν για δεύτερη φορά πριν προλάβουν να κάνουν την 3η αναμνηστική δόση.

 

Αν και χαρακτήρισε σταθερή την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα, κάνοντας λόγο για σαφή αποσύζευξη μεταξύ σκληρών δεικτών της πανδημίας και μολύνσεων από την Όμικρον που άνοιξε τη συζήτηση για χαλάρωση των μέτρων, έσπευσε να τονίσει ότι είναι λάθος να θεωρήσουμε ότι η πανδημία τελειώνει, καθώς εξακολουθούμε να έχουμε στη χώρα μας 120.000 ενεργά κρούσματα.

 

Η ίδια πρόσθεσε ότι στο εξής θα συνυπάρχουμε με τον ιό και θα πρέπει να αποφασίσουμε πως θα ζήσουμε με αυτόν. «Ο καθένας θα πρέπει να λάβει την ατομική του ευθύνη απέναντι σ’ αυτούς που έχει στο σπίτι του αν είναι άτομα ηλικιωμένα ή έχουν χρόνια νοσήματα», είπε η κ. Παπαευαγγέλου και πρόσθεσε ότι ευχόμαστε να μην υπάρξει νέα παραλλαγή του ιού που θα ανατρέψει ξανά τα δεδομένα.