Latest News

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σε διαπραγματεύσεις Ζελένσκι - Πούτιν

 Σε διαπραγματεύσεις καλεί ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι τον Βλαντιμίρ Πούτιν, με φόντο τη ρωσική προέλαση ...στο Κίεβο.

Νωρίτερα, ο σύμβουλος της Ουκρανικής προεδρίας, Μιχάιλο Ποντόλιακ,   δήλωσε ότι η  Ουκρανία επιθυμεί την ειρήνη και είναι έτοιμη για συνομιλίες με τη Ρωσία

Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας  Βολοντίμιρ Ζελένσκι κάλεσε τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν να διαπραγματευτούν, λέγοντας ότι θέλει εκ νέου να απευθύνει έκκληση στον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, να κάτσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για να σταματήσει ο θάνατος των ανθρώπων.

Ο Μιχάιλο Ποντόλιακ είχε αναφέρει νωρίτερα στο Reuters ότι η  Ουκρανία επιθυμεί την ειρήνη και είναι έτοιμη για συνομιλίες με τη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένης της υιοθέτησης ενός ουδέτερου καθεστώτος σε ό,τι αφορά το ΝΑΤΟ.

Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ διαβεβαίωνε ότι στόχος της εισβολής της χώρας του στην Ουκρανία είναι να «απελευθερωθούν» οι Ουκρανοί «από την καταπίεση», προσθέτοντας ότι δεν θεωρεί πιθανό η Μόσχα να αναγνωρίσει τις σημερινές ουκρανικές αρχές ως δημοκρατικές.

Υποστήριξε επίσης ότι ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ψεύδεται όταν λέει πως είναι έτοιμος να συζητήσει για ουδέτερο καθεστώς στην Ουκρανία.


Το «ναι» σε συζητήσεις με τον Ζελένσκι φαίνεται πως είπε ο Πούτιν.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας δήλωσε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Κινέζο πρόεδρο, Σι Τζινπίνγκ ότι είναι διατεθειμένος να διεξάγει συνομιλίες σε κορυφαίο επίπεδο με την Ουκρανία.

Όπως μετέδωσε το κινεζικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV ο Πούτιν δήλωσε στον Κινέζο Πρόεδρο: «Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ εδώ και καιρό αγνοούν τις εύλογες ανησυχίες της Ρωσίας για την ασφάλεια, έχουν κατ’ επανάληψη υπαναχωρήσει στις δεσμεύσεις τους και συνεχίζουν να προχωρούν με στρατιωτική ανάπτυξη ανατολικά, θέτοντας υπό αμφισβήτηση τα στρατηγικά θεμέλια της ΡωσίαςΗ Ρωσία είναι διατεθειμένη να πραγματοποιήσει υψηλού επιπέδου διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία».