Latest News

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2022

Επιδότηση 39 ευρώ στο ρεύμα για τα νοικοκυριά και 65 ευρώ για τις επιχειρήσεις

 Μέτρα στήριξης των νοικοκυριών και επιχειρήσεων, για τον περιορισμό των επιπτώσεων από τις ανατιμήσεις στην ενέργεια... ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

 

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με τον κ. Σκρέκα, η μέση ενίσχυση για τα οικιακά τιμολόγια διαμορφώνεται στα 39 ευρώ τον Φεβρουάριο έναντι 42 ευρώ τον προηγούμενο μήνα, ενώ αμετάβλητες θα παραμείνουν οι επιδοτήσεις για τις επιχειρήσεις.

 

Για κατανάλωση ρεύματος για τις πρώτες 150 KWh η στήριξη διαμορφώνεται στα 150 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

 

Για μηνιαία κατανάλωση από 151-300KWh, η επιδότηση περιορίζεται στα 110 €/MWh από 120 ευρώ/KWh τον Ιανουάριο.

 

Έτσι η μέση μηνιαία ενίσχυση για τα οικιακά τιμολόγια ανέρχεται σε 39 ευρώ.

 

Για το Κοινωνικό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) η επιδότηση ανά μεγαβατώρα θα διαμορφωθεί στα 170 ευρώ (από 180 ευρώ τον προηγούμενο μήνα) για τις πρώτες 300 κιλοβατώρες κι έτσι η επιδότηση ανά νοικοκυριό θα αγγίξει τα 51 ευρώ.

 

Παράλληλα, αμετάβλητες θα παραμείνουν οι επιδοτήσεις για τις επιχειρήσεις, οι οποίες θα επιδοτηθούν με 65 ευρώ ανά μεγαβατώρα, έκπτωση που περιλαμβάνει όλες τις κατηγορίες των επαγγελματικών τιμολογίων (βιομηχανία, εμπόριο, αγροτικά) και όλες αντίστοιχα τις κατηγορίες χρήσεων (χαμηλή, μέση, υψηλή τάση).

 

Πώς διαμορφώνεται η επιδότηση στο φυσικό αέριο

 

Στο φυσικό αέριο η επιδότηση θα είναι 20 ευρώ ανά θερμική μεγαβατώρα. Αφορά 540.000 οικιακούς καταναλωτές. Η ΔΕΠΑ θα προσφέρει 20 ευρώ ανα θερμική μεγαβατώρα για όλη την μηνιαία κατανάλωση. Το όφελος είναι 40 ευρώ ανά θερμική μεγαβατώρα.

 

Παράλληλα ο κ.Σκρέκας ανακοίνωσε παράταση στο «Εξοικονομώ» έως τις 15 Μαρτίου.