Latest News

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022

22/2/22 – Happy Τwosday: Γιατί η σημερινή μέρα είναι ξεχωριστή [ΕΙΚΟΝΕΣ]

 Η σημερινή ημέρα δεν είναι μια συνηθισμένη Τρίτη , δεν είναι μια συνηθισμένη Tuesday δηλαδή, όπως είναι το όνομά της στα αγγλικά, αλλά είναι …Twosday.

Όχι, δεν πρόκειται για ορθογραφικό λάθος. Ονομάστηκε έτσι, από χρήστες των social media, εξαιτίας της «κυριαρχίας» των δυαριών στην ημερομηνία 22/02/2022.

Η ημερομηνία 22/02/2022 έχει αυτό το χαρακτηριστικό αφού μπορεί να διαβαστεί από τα αριστερά προς τα δεξιά αλλά και αντίστροφα, με το ίδιο αποτέλεσμα.

Αυτό ισχύει φυσικά μόνο για τις χώρες που χρησιμοποιούν τη μορφή ημερομηνίας «ημέρα/μήνας/έτος» όπως η Ελλάδα, ενώ για άλλες χώρες που βάζουν πρώτα τον μήνα, δεν ισχύει.

Πολλοί διεθνείς σχολιαστές επισημαίνουν επίσης ότι εκτός από «palindrome» (όπως λέγεται η καρκινική γραφή στα αγγλικά) η σημερινή ημερομηνία είναι και «ambigram» ή «αμφίγραμμα». Αυτός ο δεύτερος όρος σημαίνει ότι η ημερομηνία μπορεί να διαβαστεί με τον ίδιο τρόπο είτε κανονικά είτε «ανάποδα», όπως είναι, για παράδειγμα και το 69.

Τι συμβολίζει ο αριθμός 2

Στα μαθηματικά ο αριθμός 2 – που κυριαρχεί στην σημερινή ημερομηνία – είναι ο μόνος άρτιος πρώτος αριθμός: ο πρώτος των πρώτων αριθμών (βλ. αυτοί που διαιρούνται με το 1).

Το σύμβολο είναι δυο κάθετες γραμμές που συμβολίζουν τον άνδρα και τη γυναίκα, τη μέρα και τη νύχτα, τη ζωή και το θάνατο, τη θλίψη και τη χαρά και τον πόλεμο και την ειρήνη. Στην αριθμολογία “η ενέργεια του σχετίζεται με την ισορροπία, την ευαισθησία και τη συνεργασία”.

Στην αριθμολογία το 2 είναι και ο πιο θηλυκός αριθμός όλων -αντιπροσωπεύει μαζί τη χάρη και τη δύναμη, είναι συνεργάσιμο και έχει στόχο πάντα να επαναφέρει την ειρήνη και την ισορροπία σε σχέση ή συνθήκη. Είναι και ο πιο ευαίσθητος, με την ισχυρότερη διαίσθηση.

Στην ταοϊστική φιλοσοφία το Γιν και το Γιανγκ είναι οι δύο δυνάμεις που κρατούν το σύμπαν, σε τέλεια ισορροπία.

Στην Κίνα, όπου πιστεύουν στην αρμονία και την ισορροπία θεωρείται τυχερός αριθμός -καθώς όλα τα καλά που έρχονται σε ζευγάρια.