Latest News

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2022

Δολοφονία Άλκη: Ο 20χρονος που διέφυγε στην Αλβανία θέλει να παραδοθεί - Συνεχίζονται οι απολογίες

Ενώπιον του ανακριτή συνεχίζονται σήμερα οι απολογίες των συλληφθέντων για τη δολοφονία του Άλκη στη Θεσσαλονίκη με την έρευνα για τις συνθήκες τέλεσης του εγκλήματος... να συνεχίζεται.

 

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν ακόμα δύο κατηγορούμενοι, 20 και 21 ετών, οι οποίοι παραδέχθηκαν την παρουσία τους στο τόπο του εγκλήματος, αλλά αρνήθηκαν ότι ήταν αυτοί που δολοφόνησαν τον 19χρονο. 


Στο μεταξύ,  η 7η τακτική ανακρίτρια διέταξε να υποβληθούν σε τεστ DNA όλοι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, ώστε να πιστοποιήσει τον βαθμό συμμετοχής του καθενός στο έγκλημα. Οι εργαστηριακές εξετάσεις για την ταυτοποίηση αποτυπωμάτων και γενετικού υλικού στα φονικά εργαλεία συνεχίζονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

 

Σήμερα αναμένεται να προσέλθουν από τους συνολικά 12 συλληφθέντες, τέσσερις, ενώ αύριο Παρασκευή οι επόμενοι τέσσερις μεταξύ αυτών και ο 25χρονος από την Αθήνα. Παράλληλα, το αλβανικό υπουργείο Δημόσιας Τάξης έλαβε το διεθνές ένταλμα για τη σύλληψη του νεαρού 20χρονου από την Αλβανία που διαφεύγει της σύλληψης και πιστεύεται ότι διέφυγε στη γειτονική χώρα.

 

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο ethnos.gr ο δικηγόρος του 20χρονου, ο εντολέας του «έχει την πρόθεση να παραδοθεί στην Αλβανία, να συλληφθεί και να ακολουθηθεί η διαδικασία έκδοσης. Θα συναινέσει για να ρθει στην Ελλάδα και να αντιμετωπίσει την υπόθεση. Κατάλαβε ότι είναι μονόδρομος να αντιμετωπίσει την υπόθεση. Έχει επιχειρήματα και δεν είναι ο δολοφόνος του Άλκη. Επέβαινε το μοιραίο βράδυ στο λευκό αυτοκίνητο, το Citroen».

 

Όσον αφορά στο χρονικό της δολοφονίας, βίντεο αποτυπώνουν οργανωμένη επίθεση με τους δράστες να φτάνουν στην οδό Γαζή κρατώντας μαχαίρια. Ένα λεπτό αργότερα επιστρέφουν έχοντας ολοκληρώσει τη δολοφονία και διαφεύγουν με τρία αυτοκίνητα προς άγνωστη κατεύθυνση. Ένας εκ των δραστών φέρεται να τραβούσε βίντεο την ώρα της δολοφονίας.

 

Οι αστυνομικοί φωτογράφησαν το σημείο του εγκλήματος κατά την αυτοψία που έκαναν για τη συλλογή πειστηρίων. Σε μία γλάστρα βρέθηκαν τα γάντια των δραστών και δίπλα ένας από τους σκούφους που φορούσαν. Μπροστά στην είσοδο της πολυκατοικίας εντοπίστηκε ένα σκισμένο μπλουζάκι, δίπλα από αίματα.