Latest News

Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2022

Για κακούργημα διώκεται ο Αιγύπτιος που κρατούσε όμηρο την πρώην σύντροφό του στο κέντρο της Αθήνας


 Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε σε βάρος του άνδρα που το βράδυ της Πρωτοχρονιάς κρατούσε επί τρεις ώρες όμηρο τη σύντροφό του και απειλούσε να ανατινάξει την πολυκατοικία με... φιάλη υγραερίου.

Ο άνδρας, που συνελήφθη κατόπιν επιχείρησης της ΕΚΑΜ, διώκεται για το κακούργημα της αρπαγής και για πέντε ακόμη πλημμελήματα τα οποία είναι: Κατοχή εμπρηστικών ειδών, επικίνδυνη σωματική βλάβη, απειλή, οπλοφορία και βία κατά υπαλλήλων.

Μετά την άσκηση της δίωξης εναντίον του ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε σε ανακριτή και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί.

Σημειώνεται ότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φιάλη υγραερίου και αναπτήρας.

Σημειώνεται ότι ο δράστης είχε απαγάγει με την βία την, βουλγαρικής καταγωγής, πρώην σύντροφό του από το σπίτι της στο Γαλάτσι και την πήγε υπό την απειλή μαχαιριού στο σπίτι του, όπου πήρε μία φιάλη υγραερίου και απειλούσε για ώρες να τινάξει την πολυκατοικία στον αέρα. Σύμφωνα με την αδερφή της γυναίκας, είχαν μεγάλο καυγά στο σπίτι της, όπου της επιτέθηκε και την χτύπησε, πριν την οδηγήσει στο σπίτι του.

Το περιστατικό, συνέβη στην οδό Αλκιβιάδου, στον Άγιο Παντελεήμονα και υπήρξε πολύ μεγάλη κινητοποίηση από την ΕΛ.ΑΣ.

Στο σημείο είχε μεταβεί διαπραγματευτής της Αστυνομίαςπλήρωμα της Πυροσβεστικής και το ΕΚΑΒ, ενώ η πολυκατοικία εκκενώθηκε προληπτικά.