Latest News

Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2022

Η Apple έγινε η πρώτη εταιρεία με αξία πάνω από 3 τρισ. δολάρια


 Η Apple έγινε η πρώτη εταιρεία με αξία πάνω από 3 τρισ. δολάρια, μετά από μια εκπληκτική πορεία την τελευταία δεκαετία που ...την μετέτρεψε στην εταιρεία με την μεγαλύτερη αξία παγκοσμίως. 

 

Η Apple Inc, σήμερα Δευτέρα, έγινε η πρώτη εταιρεία στον κόσμο που ξεπερνά σε κεφαλαιοποίηση τα 3 τρισεκατομμύρια δολάρια, χάρη στην βεβαιότητα των επενδυτών ότι η κατασκευάστρια του iPhone θα συνεχίσει να λανσάρει προϊόντα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην αγορά, καθώς εξερευνά νέες αγορές όπως τα αυτόματα αυτοκίνητα και το «metaverse».

 

Η αξία της μετοχής της εταιρείας έφθασε στα 182,88 δολάρια στη διάρκεια της ημέρας, που αποτελεί ρεκόρ, στην πρώτη συνεδρίαση του 2022.

 

Η Apple είναι η εταιρεία που έφτασε πρώτη τόσο το 1 τρισ. δολάρια κεφαλαιοποίησης, όσο και τα 2 τρισ. δολάρια, ενώ χρειάστηκε κάτι λιγότερο από δυο χρόνια για να ξεπεράσει και τα 2 τρισ. δολάρια. 

 

Η μετοχή της Apple από την αρχή του έτους έχει ενισχυθεί περί του 30% και κατά μέσο όρο από τη δεκαετία του 1990 επιστρέφει στους επενδυτές κέρδη 22% ετησίως, όταν ο S&P 500 κατά μέσο όρο επιστρέφει κάτι λιγότερο από 9%.