Latest News

Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2022

Τσέλσι- Λίβερπουλ: Ο πρώτος αγώνας με όρθιους φιλάθλους στην Αγγλία, από το 1994

 Η Τσέλσι υποδέχθηκε τη Λίβερπουλ την Κυριακή, στο Stamford Bridge και μαζί τους όρθιους φιλάθλους, 27 χρόνια μετά την απαγόρευσή τους... στην Αγγλία. 

 

Το Stamford Bridge έγινε το πρώτο γήπεδο της Premier League με θέσεις για όρθιους φιλάθλους, σε χώρους τόσο για τους υποστηρικτές των γηπεδούχων όσο και των φιλοξενούμενων. 

 

Η Τσέλσι είναι ένας από τους πέντε συλλόγους που έχουν πάρει έγκριση για την πιλοτική δοκιμή των χώρων για όρθιους θεατές, στο δεύτερο μισό της τρέχουσας σεζόν του πρωταθλήματος. 

 

Νόμος που τέθηκε σε ισχύ το 1994 όριζε ότι όλα τα γήπεδα που φιλοξενούν αναμετρήσεις για τις δύο πρώτες κατηγορίες του αγγλικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου θα πρέπει να έχουν θέσεις μόνο για καθήμενους φιλάθλους. 

 

Οι όρθιοι απαγορεύθηκαν μετά τις συστάσεις της λεγόμενης έκθεσης Τέιλορ για την τραγωδία στο Χίλσμπορο, όπου είχαν χάσει τη ζωή τους 97 υποστηρικτές της Λίβερπουλ. Η Φούλαμ είχε πάρει σύντομη απαλλαγή για να έχει όρθιους στις παλιές κερκίδες του Craven Cottage, όταν η ομάδα ανέβηκε στην Premier League το 2001. 

 

Στο Stamford Bridge δημιουργήθηκαν χώροι για περισσότερους από 12.000 όρθιους θεατές. Σε αυτά τα τμήματα του γηπέδου, οι φίλαθλοι έχουν την επιλογή να κάθονται ή να είναι όρθιοι. 

 

Οι άλλοι σύλλογοι που μετέχουν σε αυτή τη δοκιμή είναι η Μάντσεστερ Σίτι, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Τότεναμ και η Κάρντιφ από τη δεύτερη κατηγορία. Οι εμπλεκόμενες ομάδες πρέπει να εφαρμόζουν πιο αυστηρούς κανόνες, κάτι που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει μεγαλύτερη χρήση του κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης και καλύτερη εκπαίδευση των υπαλλήλων, ενώ οι φίλαθλοι περιορίζονται αυστηρά στον χώρο που έχει καθοριστεί για εκείνους.