Latest News

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021

Άγιε Βασίλη, κάνε δώρο την ανο[η]σία της αγγέλης στον Πειραιά

Άγιε Βασίλη, κάνε δώρο την ανο[η]σία της αγγέλης στο Δήμο Πειραιά, γιατί μάλλον θα την χρειαστεί...
σύντομα.

Αν τις επόμενες ημέρες αυξηθούν τα κρούσματα στην πόλη, τότε δεν θέλει και πολύ να καταλάβει κανείς πως βασική αιτία διάδοσης του ιού δεν είναι άλλη από τις εκδηλώσεις του Δήμου Πειραιά που μόνο τα μέτρα προφύλαξης δεν τηρούνται.

Αυτό τουλάχιστον φαίνεται στις φωτογραφίες από το Δήμο Πειραιά σε μια προσπάθεια να... μεταδόσουν όχι μόνο το εορταστικό κλίμα, αλλά και τη μη τήρηση μέτρων κατά του ιού. 

Την ώρα που είναι έντονη η ανησυχία για την μετάλλαξη '' Όμικρον''  κατά την περίοδο τον εορτών, στο Δήμο Πειραιά φαίνεται πως μάλλον έχουν ξεχάσει την πανδημία και τα μέτρα προστασίας έχουν πάει περίπατο.

 Έτσι κάνουν εκδηλώσεις, τη μια μετά την άλλη, με μια απίστευτη υπερβολή στο κέντρο της πόλης.Την μία μέρα φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στο Δημοτικό Θέατρο,την άλλη φωταγώγηση του Πύργου, και ενδιάμεσα φωταγώγηση στην πλατεία Κανάρη και άλλες εκδηλώσεις που διαφημίζονται για την προσέλκυση κόσμου.  

Μπορεί συνήθως στις εκδηλώσεις να μαζεύονται οι ίδιοι και οι ίδιοι, [κυρίως στελέχη της δημοτικής αρχής και εργαζόμενοι του Δήμου ή κανένας περαστικός. Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να τηρούνται με ευλάβεια τα προληπτικά μέτρα προστασίας, κάτι που δεν συμβαίνει όπως φαίνεται στο σόου με τους Αγιοβασίληδες που ποζάρουν ο ένας δίπλα στον άλλον, με φόντο το Δημοτικό Θέατρο. 

Κάποιοι λένε πως αν δεν τα χαλούσε λιγάκι ο κακός καιρός, σχεδόν κάθε μέρα θα έκαναν και κορωνο - πάρτι στο κέντρο της πόλης[στις γειτονιές του Πειραιά δεν έχει φθάσει ακόμα το πνεύμα των Χριστουγέννων] και μάλιστα χωρίς να τηρούνται τα μέτρα προστασίας για την αποφυγή της μετάδοσης του ιού. 

Άγιε Βασίλη, κάνε δώρο την ανο[η]σία στο Δήμο Πειραιά, λέμε...