Latest News

Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021

Σάλος στις ΗΠΑ: Βουλευτής έβγαλε χριστουγεννιάτικη οικογενειακή φωτογραφία με όπλα, μέρες μετά την επίθεση σε σχολείο [ΕΙΚΟΝΑ]

 


Αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση ενός Αμερικανού βουλευτή να βγάλει χριστουγεννιάτικη οικογενειακή φωτογραφία, στην οποία όλοι ποζάρουν με όπλα, λίγα 24ωρα μετά τη δολοφονική επίθεση σε σχολείο... στο Μίσιγκαν

 

Ο Ρεπουμπλικάνος βουλευτής από το Κεντάκι Τόμας Μάσι πόζαρε μαζί με άλλα έξι άτομα, κατά τα φαινόμενα μέλη της οικογένειάς τους, μπροστά από χριστουγεννιάτικο δέντρο. Όλοι τους κρατούν όπλα και χαμογελούν στην κάμερα. 

 

«Καλά Χριστούγεννα! Υ.Γ. Άγιε Βασίλη, σε παρακαλώ, φέρε πυρομαχικά», έγραψε στο Twitter ο βουλευτής, δημοσιεύοντας τη φωτογραφία. 

 

 

Τα όπλα που κρατούν μοιάζουν με πολυβόλο Μ60, με ημιαυτόματο τουφέκι AR-15 και με αυτόματο οπλοπολυβόλο Thompson, σημειώνει το Reuters. 

 

Μόλις την Πέμπτη ο 15χρονος Ίθαν Κράμπλεϊ άνοιξε πυρ σε σχολείο στο Μίσιγκαν. Τέσσερις έφηβοι έχασαν τη ζωή τους από την επίθεση, ενώ ένας εκπαιδευτικός και άλλοι έξι μαθητές τραυματίστηκαν. 

 

Αυτή ήταν η πιο πολύνεκρη επίθεση με πυροβολισμούς σε σχολείο στις ΗΠΑ φέτος. Χθες, συνελήφθησαν και οι γονείς του του 15χρονου, που επίσης αντιμετωπίζουν κατηγορίες για την επίθεση. 

 

Ήδη υπάρχουν αντιδράσεις για την ανάρτηση του Τόμας Μάσι. Ο Τζον Γιάρμουθ, βουλευτής των Δημοκρατικών από το Κεντάκι, επέκρινε σφοδρά τον συνάδελφό του. 

 

«Είμαι αρκετά μεγάλος για να θυμάμαι τους Ρεπουμπλικάνους να ουρλιάζουν ότι δεν είναι ευαισθησία να προσπαθείς να προστατεύσεις τους ανθρώπους από τη βία των όπλων έπειτα από μία τραγωδία. Τώρα ανοιχτά τρίβουν τη δολοφονία παιδιών στα μούτρα μας, σαν να σκόραραν. Απαράδεκτο», έγραψε στο Twitter ο επικεφαλής της επιτροπής Προϋπολογισμού στη Βουλή των Αντιπροσώπων. 

 

«Υπόσχομαι ότι δεν είναι όλοι στο Κεντάκι αναίσθητοι μα@@@@@», συμπλήρωσε σε επόμενη ανάρτηση.