Latest News

Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2021

Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ για τα νέα μέτρα – Επανέρχονται τα πρόστιμα για τις μάσκες και στους εξωτερικούς χώρους


Δημοσιεύτηκε σήμερα στο ΦΕΚ η νέα ΚΥΑ με τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν...και θα ισχύσουν έως και τα ξημερώματα της 3ης Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα, η μάσκα πλέον είναι υποχρεωτική σε όλους τους εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους ακόμα και στα γυμναστήρια και στα μπαρ. Συγκεκριμένα, κάποιος δεν χρησιμοποιεί τη μάσκα μόνο όταν καταναλώνει τροφή ή κάποιο ποτό.

Οι ενισχυμένες μάσκες είναι πλέον υποχρεωτικές στα σουπερμάρκετ και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Στους εξωτερικούς χώρους, το πρόστιμο που προβλέπεται στα φυσικά πρόσωπα που δεν φορούν μάσκα ανέρχεται στα 300 ευρώ, όπως είχε διαμορφωθεί το 2020.

Όσον αφορά τα νοσοκομεία, σύμφωνα με τη νέα ΚΥΑ, η χρήση μάσκας ή υπέρβαση του ορίου συνοδών/επισκεπτών ανά ασθενή το πρόστιμο τριακοσίων (300) ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως η χρήση μάσκας από οποιονδήποτε εντός νοσοκομείου, ιατρείου και διαγνωστικού κέντρου 1.000 ευρώ στην επιχείρηση/νομικό πρόσωπο.

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα, οι δημόσιες ή ιδιωτικές ψυχαγωγικές εκδηλώσεις για τα Χριστούγεννα δεν θα γίνουν σε καμιά περιοχή της χώρας. Από τη ρύθμιση αυτή εξαιρούνται τα θεματικά πάρκα.

Επιπλέον, όσοι μπαίνουν στη χώρα, εκτός από το τεστ, θα πρέπει να υποβάλλονται σε επαναληπτικά τεστ τη δεύτερη και την τέταρτη μέρα.

Ισχυρή σύσταση, επίσης, κάνει επιτροπή για testing πριν από κάθε κοινωνική εκδήλωση.