Latest News

Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021

Απίστευτο - Υπάρχουν και αρνητές της... Απογραφής Πληθυσμού - Οι θεωρίες συνωμοσίας και οι αντιδράσεις στο Twitter [ΕΙΚΟΝΕΣ]

 


Κι όμως υπάρχουν αρνητές της απογραφής! Τι υποστηρίζουν, πώς αντιμετωπίζουν τους απογραφείς και τα σχόλια στο Twitter...

Η Απογραφή Πληθυσμού - Κατοικιών 2021 βρίσκεται σε εξέλιξη από την ΕΛΣΤΑΤ σε όλη τη χώρα, αλλά μερικοί... την αρνούνται.
Φέτος, η απογραφή γίνεται μέσω του gov.gr και ήδη 60.000 απογραφείς έχουν ξεκινήσει να μοιράζουν σε κάθε σπίτι τα σχετικά έγγραφα προκειμένου να πραγματοποιηθεί η ηλεκτρονική διαδικασία.
Ωστόσο, κάποιοι πολίτες αρνούνται να συνεργαστούν, με αρκετούς χρήστες στα social media να υπογραμμίζουν την αγένεια και να παίρνουν το μέρος των παιδιών που απλά προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους και να δώσουν τα απαραίτητα έγγραφα.

«Καμία απογραφή δεν αποσκοπεί στο να μάθουμε ποιος είναι εμβολιασμένος ή όχι. Μην μας στερήσετε κι αυτό το λίγο εισόδημα που πάμε να βγάλουμε» γράφει μία χρήστρια.
«Δεν είμαι αρνητής της απογραφής, απλά περιμένω πρώτα να δω αν θα πάθουν κάτι οι άλλοι» γράφει χιουμοριστικά ένας χρήστης.
«Γιατί βρε χαζοντάμαρα δεν θέλετε να απογραφείτε;;; Τι φοβάστε το φακέλωμα;; Τώρα θυμηθήκατε;» αναρωτιέται κάποια άλλη.
«Αρνητές λέει απογραφής και δεν έχουν αφήσει ένα social που να μην ενημερώνουν εδώ και δέκα χρόνια τι κάνουν» υπογραμμίζεται σε άλλο tweet.
«Είναι η τέταρτη απογραφή στην οποία συμμετέχω. Αυτό που γίνεται φέτος με τη συμπεριφορά των ανθρώπων απέναντί μας, είναι άνευ προηγουμένου» γράφει ένας χρήστης.
«Ρε σεις δε βαρεθήκατε να είστε αρνητές των πάντων;» αναρωτιέται χρήστης.
«60.000 απογραφείς χωρίς επίδειξη τεστ ή και χωρίς να είναι εμβολιασμένοι επί 2 μήνες που διαρκεί η απογραφή να μπαινοβγαίνουν στα σπίτια των πολιτών, σας φαίνεται λογικό» αναφέρει κάποιος
«Υπάρχει επιδημία ψυχοπαθών» δημοσιεύει κάποιος, παραθέτοντας ανάρτηση «αρνητή».
«Χρόνια γίνεται η απογραφή, φέτος σας χάλασε? Ανοίξτε στα παιδιά που ανέχονται τα βρισίδια σας για το μεροκάματο» γράφει άλλο post.
«Είμαστε ένας αριθμός. Ταυτότητα, ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, ΑΜΑ, Δίπλωμα, πτυχίο, διαβατήριο, και φοβούνται την απογραφή» γράφει άλλος χρήστης.

Όπως φαίνεται, μάλιστα, κάποιοι έχουν αναπτύξει και θεωρίες συνωμοσίας όπως το ότι οι απογραφείς στην πραγματικότητα καταγράφουν τους ανεμβολίαστους...

#απογραφη2021 και «πάρτι» αναρτήσεων

Οι δημοσιεύσεις που αναφέρονται στην απογραφή ξεπερνούν τις 2.000 στο Twitter και ποικίλουν. Μερικοί είναι υπέρ και άλλοι είναι... κατά.