Latest News

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021

Τραγωδία στο Rust: Δεν αποκλείει πιθανό σαμποτάζ, ο δικηγόρος της οπλουργού της ταινίας


Για 
σαμποτάζ έκανε λόγο ο δικηγόρος που εκπροσωπεί την οπλουργό που επέβλεπε τα όπλα στην ταινία Rust, όπου ο Άλεκ Μπάλγουιντ κατά λάθος πυροβόλησε θανάσιμα την κινηματογραφίστρια ...Χαλίνα Χάτσινς

 

Ο Τζέισον Μπόουλς είπε ότι η πελάτισσά του, η Χάνα Γκουτιέρες, είχε βγάλει τα πυρομαχικά από ένα κουτί που πίστευε ότι περιείχε μόνο πλασματικά βλήματα.

 

Πρόσθεσε δε, ότι σκέφτηκε πως είναι πιθανό κάποιος να τοποθέτησε επίτηδες πραγματικές σφαίρες, που μοιάζουν με ψεύτικες στο κουτί.


«Φοβόμαστε ότι αυτό θα μπορούσε να έχει συμβεί εδώ, ότι κάποιος δηλαδή σκόπευε να σαμποτάρει αυτό το σετ με πραγματικά πυρά», είπε ο Μπόουλς στην εκπομπή Good Morning America του τηλεοπτικού δικτύου ABC.


«Δεν λέμε ότι κάποιος είχε πρόθεση να συμβεί μια τραγωδία με ανθρώπινο θύμα», πρόσθεσε, «αλλά ήθελαν να κάνουν κάτι για να προκαλέσουν ένα περιστατικό σε επίπεδο ασφαλείας στο πλατό. Αυτό πιστεύουμε ότι συνέβη».

 

Μια εκπρόσωπος της Rust Movie Productions, δεν σχολίασε σχετικά. Η εταιρεία είπε ότι ερευνά το περιστατικό και δεν είχε λάβει επίσημες καταγγελίες σχετικά με την ασφάλεια στο σετ στη Σάντα Φε του Νέου Μεξικού.

 

Οι τοπικές αρχές ερευνούν το θέμα και δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε κανέναν εμπλεκόμενο.

 

Η κινηματογραφίστρια Χαλίνα Χάτσινς σκοτώθηκε στις 21 Οκτωβρίου όταν ένα όπλο που κρατούσε ο Μπάλντουιν εκπυρσοκρότησε αληθινή σφαίρα, σύμφωνα με την αστυνομία.

 

Ο βοηθός σκηνοθέτη Ντέιβ Χολς είχε πει στον Μπάλντουιν ότι το όπλο ήταν «κρύο», ένας κινηματογραφικός όρος, που σημαίνει ότι είναι ασφαλές στη χρήση, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα.

 

Ο Μπόουλς είπε ότι ο Γκουτιέρες είχε ελέγξει το όπλο πριν το δώσει στον Χολς. Έστριψε τον κύλινδρο και έδειξε στον Χολς κάθε μία από τις εσοχές του όπλου, που πίστευε ότι περιείχαν έξι ψεύτικες σφαίρες. Στη συνέχεια ο Χολς πήγε το όπλο στον χώρο της εκκλησίας, όπου ο Μπάλντουιν έκανε πρόβες.

 

Ερωτηθείς ποιος θα αντικαθιστούσε σκόπιμα αληθινές σφαίρες με ψεύτικα φυσίγγια, ο Μπόουλς είπε ότι εικάζει πως θα μπορούσε να είναι ένα άτομο που ήθελε «να αποδείξει κάτι, να δηλώσει τη δυσαρέσκειά του».

 

«Και γνωρίζουμε ότι κάποιος κόσμος είχε ήδη φύγει από το σετ την προηγούμενη μέρα», είπε υπενθυμίζοντας αποχωρήσεις εργαζομένων από την παραγωγή.