Latest News

Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021

Νέα μέτρα: Στον «πάγο» το lockdown για τους ανεμβολίαστους - Τι εξετάζει η κυβέρνηση


 Το τέταρτο κύμα της πανδημίας έχει αναγκάσει σε βήματα προς τα πίσω και αναθεώρηση της κατάστασης σε... αρκετές ευρωπαϊκές χώρες.

 

Έτσι, σε συνέχεια των εξελίξεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο αλλά και στη χώρα μας, ανακινείται η συζήτηση για νέα μέτρα προκειμένου να ανακοπεί το κύμα της πανδημίας ειδικότερα ενόψει των Χριστουγέννων.

 

Διαρκείς είναι οι ζυμώσεις σε πολιτικό και επιστημονικό επίπεδο για τη διαχείριση της πανδημίας, με αρκετά σενάρια να βρίσκονται στο τραπέζι για ένα πιθανό νέο πλέγμα μέτρων.

 

Ωστόσο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου επιχείρησε τη Δευτέρα να βάλει τέλος στη συζήτηση αυτή. «Οτιδήποτε αποφασιστεί θα ανακοινωθεί από τα αρμόδια χείλη με βάση και τις εισηγήσεις της Επιτροπής που θα έχει αξιολογήσει ότι μπορεί να προσφέρει ουσιαστικά στην προσπάθεια που κάνουμε να αναχαιτίσουμε τον ιό το επόμενο διάστημα», ανέφερε χαρακτηριστικά κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, βάζοντας φρένο στις τοποθετήσεις υπουργών για lockdown των ανεμβολίαστων.

 

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντώντας σε σχετική ερώτηση ξεκαθάρισε πως «δεν συζητάμε για περιορισμούς εμβολιασμένων και lockdown. Αποδίδουμε έμφαση στον εμβολιασμό και την τρίτη δόση και στην εφαρμογή των μέτρων για τους ανεμβολίαστους».

 

Μέτρα για τους άνω των 65

 

Κρίσιμο στοίχημα για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα είναι ο ρυθμός των εμβολιασμών για την πρώτη και την τρίτη δόση.

 

«Συζητάμε μόνο σημειακές αλλαγές και οτιδήποτε μπορεί να ενθαρρύνει την εμβολιαστική κάλυψη και την ασφάλεια των πολιτών, όταν θα είναι εμβολιασμένοι, απέναντι στην απειλή του κορωνοϊού», επισήμανε ο Γιάννης Οικονόμου.

 

Την ίδια στιγμή, όπως είπε πλήρως εμβολιασμένος είναι πλέον αυτός που έχει κάνει και την τρίτη δόση. Θα δώσουμε έμφαση με όλους τους τρόπους προς αυτή την κατεύθυνση, ξεκαθάρισε.

 

Πιθανό το κυλιόμενο ωράριο στο Δημόσιο

 

Στόχος στο Μέγαρο Μαξίμου είναι η μεγιστοποίηση της αποτελεσματικότητας των μέτρων που ήδη έχουν εφαρμοστεί.

 

Στο πλαίσιο αυτό φαίνεται πως εξετάζεται η αύξηση του αριθμού των τεστ, ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.  Επιπλέον στο τραπέζι φαίνεται πως βρίσκεται η εφαρμογή του κυλιόμενου ωραρίου στις δημόσιες υπηρεσίες, καθώς θα συνέβαλε στην αποσυμφόρηση του συνωστισμού στο Δημόσιο αλλά και στην αραίωση στα δρομολόγια των ΜΜΕ καθώς θα συνωστιζόταν λιγότερος κόσμος στις ώρες αιχμής.