Latest News

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021

Πέτρος Φιλιππίδης: Το βούλευμα που τον παραπέμπει σε δίκη - «Αμετανόητος και απτόητος»


 Σε δίκη παραπέμπει τον «αμετανόητο και απτόητο» Πέτρο Φιλιππίδη για βιασμό κατ’ εξακολούθηση το 2008 και δύο απόπειρες βιασμού το 2010 και το 2014...το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών. 

 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ  Realnews, το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, υιοθετεί πλήρως την πρόταση της εισαγγελέως, αποδεχόμενο όσα καταγγέλλουν τα θύματα και απορρίπτοντας παράλληλα τους ισχυρισμούς του ηθοποιού, που από τον περασμένο Ιούλιο κρατείται στις φυλακές της Τρίπολης. 


«Περιγράφουν με λεπτομέρειες και με ακρίβεια τα πραγματικά περιστατικά που έλαβαν χώρα. Πρόκειται, δηλαδή, για βιωματικές αφηγήσεις και όχι για φανταστικά γεγονότα. Εξάλλου, τα όσα καταγγέλλουν οι παθούσες επιβεβαιώνονται και από τις μαρτυρικές καταθέσεις τρίτων προσώπων…», σημειώνεται χαρακτηριστικά στο βούλευμα για τις καταγγέλλουσες.


Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με το βούλευμα, οι ισχυρισμοί του Πέτρου Φιλιππίδη πως είχε τη συναίνεση των γυναικών για τις πράξεις του, κρίνονται ως αβάσιμοι

 

«Επιπλέον, ισχυρίζεται ότι η παθούσα υποπίπτει σε αντιφάσεις στις καταθέσεις της… Επίσης, αναφέρει ότι η καταγγελλόμενη πράξη της απόπειρας βιασμού από τις δύο παθούσες (το 2010 και το 2014) είναι ψευδής, καθώς ουδέποτε υπήρξε οποιαδήποτε σωματική βία, ούτε εξαναγκασμός των παθουσών σε ανοχή ή επιχείρηση γενετήσιας πράξης, ενώ οι σεξουαλικές πράξεις έλαβαν χώρα μεταξύ τους κατόπιν συναίνεσης και μάλιστα με πρωτοβουλία των ίδιων των παθουσών. Ομως, οι ισχυρισμοί του κατηγορουμένου είναι αβάσιμοι και δεν επιβεβαιώνονται από τις μαρτυρικές καταθέσεις, ενώ δεν προβάλλει κάποιο πειστικό επιχείρημα», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

 

Με το ίδιο βούλευμα, οι δικαστές υιοθετώντας την πρόταση της εισαγγελέως, κρίνουν πως πρέπει να εξακολουθήσει η προσωρινή του κράτηση λόγω της «ιδιαίτερης επικινδυνότητας ως στοιχείο του χαρακτήρα του και σταθερής ροπής του στην τέλεση συναφών εγκλημάτων». 


«Εκμεταλλευόμενος την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό του και την ανάγκη τους για εύρεση εργασίας, τις απομόνωνε σε ιδιωτικούς χώρους (γραφείο, καμαρίνι, αυτοκίνητο), όπου με ιδιαίτερη σκληρότητα, επιμονή και αναλγησία κατά τις επιθέσεις και χωρίς να πτοείται από τη σθεναρή αντίσταση, τις φωνές, τα κλάματα και τον τραυματισμό των παθουσών κατά την απόπειρα διαφυγής τους, καθώς επίσης και από το γεγονός ότι ήταν αμετανόητος και απτόητος και μετά την τέλεση των πράξεών του απευθύνοντας χυδαίες εκφράσεις και απειλές κατά των θυμάτων του, καταδεικνύεται ιδιαίτερη επικινδυνότητα ως στοιχείο του χαρακτήρα του και σταθερή ροπή του στην τέλεση συναφών εγκλημάτων», τονίζεται από τους δικαστές.