Latest News

Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021

Ξεκινά η επίταξη των ιδιωτών γιατρών εν μέσω σφοδρής πίεσης στο ΕΣΥ

 



Αντίστροφη μέτρηση πλέον για την επίταξη ιατρικού προσωπικού του ιδιωτικό τομέα, το οποίο...

θα κληθεί να στελεχώσει μονάδες κορωνοϊού κατά βάση στις πιο επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές όπως στη Θεσσαλία και τη Βόρεια Ελλάδα.

 

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρει ότι τα πρώτα φύλλα πορείας αναμένεται να φύγουν αύριο και σε πρώτη φάση θα αφορούν ιατρικό προσωπικό που θα καλύψει κενά στις υγειονομικές περιφέρειες της Ανατολικής Μακεδονίας, της Δυτικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας.

 

Με βάση την ίδια πηγή θα επιστρατευθούν συνολικά 150 γιατροί. Σημειώνεται ότι τον περασμένο Μάρτιο η επίταξη των ιδιωτών γιατρών είχε ανέλθει σε 210. Στόχος είναι να μην επιστρατευθούν οι ίδιοι γιατροί με εκείνους του Μαρτίου και γενικά η επίταξη να αφορά ηλικιακά νεότερους.

 

Επί του παρόντος, στην κλήση του υπουργείου Υγείας για ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας έχουν απαντήσει θετικά μόλις 20 γιατροί πράγμα που πιστοποιεί τη χαμηλή ανταπόκριση. Πηγές του υπουργείου πρόταξαν ως ακραίο παράδειγμα απροθυμίας τον νομό Μαγνησίας όπου από τους 43 ιδιώτες παθολόγους γιατρούς, ούτε ένας δεν προσφέρθηκε εθελοντικά