Latest News

Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021

Η κυβέρνηση εξετάζει η τρίτη δόση του εμβολίου να γίνει «εν μέρει υποχρεωτική» στους άνω των 65 ετών


 Η κυβέρνηση εξετάζει να καταστεί «εν μέρει υποχρεωτική» η τρίτη δόση του εμβολίου, για πολίτες άνω των 65 ετών σε ότι αφορά την πρόσβαση σε κλειστούς χώρους...σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Συντονισμού του Κυβερνητικού Έργου, Θανάση Κοντογεώργη.

 

Αναφερόμενος σε διεθνείς έρευνες, ο κ. Κοντογεώργης πρόκρινε το γαλλικό μοντέλο, προσθέτοντας πως άνθρωποι άνω των 65 ετών που έκαναν την αναμνηστική δόση, «βοήθησαν στο να μειωθούν τα κρούσματα και προφανώς προστάτευσαν την υγεία τους».

 

«Είναι κάτι που εξετάζουμε ως ελληνική κυβέρνηση, δηλαδή για τους ανθρώπους άνω των 65 ετών η 3η δόση να καταστεί εν μέρει υποχρεωτική, κυρίως για την πρόσβαση που αφορά σε κλειστούς χώρους, για την δική τους προστασία». 

 

«Την προηγούμενη εβδομάδα η κυβέρνηση παρουσίασε ένα νέο πλαίσιο προστασίας για τους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας που αφορούν και μέτρα ενθάρρυνσης», είπε ο κ. Κοντογεώργης σημειώνοντας πως από εκείνη την ημέρα 300.000 πολίτες έκλεισαν ραντεβού για τον εμβολιασμό τους, και περίπου μισό εκατομμύριο για την 3η αναμνηστική δόση.

 

«Βασική μας μέριμνα είναι οι συμπολίτες μας άνω των 65 ετών. Υπάρχουν κάποιες έρευνες που δείχνουν ότι μετά το εξάμηνο ίσως η ανοσολογική απόκριση δεν είναι η επιθυμητή. Επομένως για αυτό ήταν ισχυρή η σύσταση της Εθνικής Επιτροπής εμβολιασμού για τρίτη δόση για τους άνω των 65 ετών. 

 

Βλέπουμε ότι με βάση τα αποτελέσματα ερευνών από τη Μεγάλη Βρετανία και το Ισραήλ, άνθρωποι που άνω των 65 έκαναν 3η δόση, βοήθησαν στο να μειωθούν τα κρούσματα και προφανώς προστάτευσαν την υγεία τους. Ήδη στη Γαλλία υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί για την προστασία των ανθρώπων αυτών σε κλειστούς χώρους. Είναι κάτι που εξετάζουμε ως ελληνική κυβέρνηση, δηλαδή για τους ανθρώπους άνω των 65 ετών η 3η δόση να καταστεί εν μέρει υποχρεωτική, κυρίως για την πρόσβαση που αφορά σε κλειστούς χώρους, για την δική τους προστασία».

 

Για τα ΜΜΜ, υπάρχουν σκέψεις να γίνεται χρήση διπλής μάσκας, λόγω της πυκνότητας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και το θέμα θα συζητηθεί αυτή την εβδομάδα.  Η μάσκα είναι υποχρεωτική σε όσους χώρους υπάρχει συνωστισμός.