Latest News

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2021

Ο Έλον Μασκ έχασε 50 δισ. μέσα σε μερικές μέρες - Παραμένει ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου




 Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ, έχασε συνολικά 50 δισεκατομμύρια δολάρια μέσα σε αυτήν την εβδομάδα, αφού οι μετοχές της εταιρείας του σημείωσαν «ελεύθερη πτώση» 16% στην ...αξία τους.

 

Σύμφωνα με τις τελευταίες ενημερώσεις του Bloomberg Billionaires Index η περιουσία του Μασκ ανερχόταν στα 288 δισεκατομμύρια μετά τις απώλειες. Πλέον έχει σημειώσει μια μικρή ανάκαμψη με το Bloomberg να υπολογίζει την περιουσία του στα 299 δισεκατομμύρια δολάρια

 

Οι τεράστιες αυτές απώλειες έρχονται μετά από tweet που είχε κάνει ο Μασκ το Σαββατοκύριακο ρωτώντας τους ακόλουθούς του εάν θα έπρεπε να πουλήσει το 10% των μετοχών που κατέχει στην Tesla προκειμένου να πληρώσει φόρους. Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας ήταν ένα ηχηρό «ναι» προκαλώντας άμεσα πτώση των τιμών των μετοχών της Tesla έως και 7%.

 

Στο μεταξύ, η πτώση της αξίας των μετοχών προέκυψε και από την είδηση ​​ότι ο ξάδερφος του Μασκ και διευθυντής της εταιρείας, Κίμπαλ Μασκ, πούλησε πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια μετοχών της Tesla την περασμένη εβδομάδα.

 

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι παρά την απότομη πτώση που σημειώθηκε αυτή τη βδομάδα, οι μετοχές της Tesla έχουν συνολικά για το 2021 αυξηθεί κατά 40%. Παράλληλα, ο Μασκ εξακολουθεί να είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στη Γη ξεπερνώντας τον δεύτερο Τζεφ Μπέζος κατά τουλάχιστον 82 δισεκατομμύρια δολάρια.